Kampanya Kapatıldı

Göktuğ Yiğit için ilik arıyoruz

Bu kampanya 1.288 destekçiye ulaştı

Henüz 3.5 aylık olan yeğenim Göktuğ Yiğit Özdurmuş nadir görülen bir genetik hastalık olan DBA (Diamond Blackfan Anemi) hastası. Doğduğundan beri teşhis için 3 kez kemik iliği alındı. DBA hastalığında kemik iliği kan üretmediği için düzenli olarak (yaklaşık 2-3 haftada bir) hastanede kan verilmesi gerekiyor. Hastalığın kesin tedavisi ise kemik iliği nakli. Verilen her kanla birlikte ilik uyum şansı azalıyor. Tek yapmanız gereken KIZILAY'A giderek kemik iliği bağışçısı olmak için form doldurmak ve bir tüp kan vermek (18-55 yaş arası, en az 50 kg ağırlığında, son 6 ay içerisinde ameliyat olmamış ve yine son 6 ay içerisinde dövme yaptırmamış olmanız ile herhangi bir bulaşıcı ya da bağışıklık sistemi hastalığına sahip olmamanız yeterli). Ülkemizde kemik iliği bağışçısı çok az sayıda ve kemik iliği bağışı için vereceğiniz kan Göktuğ Yiğit'e uymasa bile başka bir çocuğun hayatına katkı sağlayabilir. Ne kadar çok bağışçı bulursak Göktuğ Yiğit ve diğer hasta çocukların şansı o kadar artacaktır. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Bugün Goksu imzanı bekliyor!

Goksu Avcilar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Göktuğ Yiğit için ilik arıyoruz». Goksu ve imza atan diğer 1.287 kişiye katıl.