GÖKÇEADALILAR’A FERİBOTLARDA KONTENJAN AYRILSIN, ÖNCELİK TANINSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Sayın  Çanakkale Valisi  Tavlı ve Sayın GESTAŞ Genel Müdürü Uslu,

Bugün biz adalıların Çanakkaleden Gökçeda'ya gelmesi tam beş buçuk saat sürdü. İki saat Çanakkale'de güneş altında feribot kuyruğu ve sonra (bir önceki feribotu boğazdaki geçişin gecikmesi yüzünden kaçırdığımız için) bir buçuk saat Kabatepede feribot saatini bekledik. Ve üçte başlayan yolculuğumuz sonunda evimize girdiğimizde saat sekiz buçuktu.

Özellikle yazları tatil dönemlerinde, ama bezen kışları da, biz Gökçeadalılar Adaya ulaşmak ya da Adadan Çanakkaleye geçebilmek için saatlerce gemi kuyruklarında bekliyoruz.

Biz turist değiliz. Biz bu adanın yerleşikleriyiz.

Örneğin online bilet çözümü bizim için çözüm değil, çünkü, biz yılda bir kez tatil için feribota binmiyoruz.

Hastamız oluyor Çanakkaleye geçmemiz gerekiyor, Devlet Dairelerinde işlerimiz oluyor Çanakkaleye geçmemiz gerekiyor, çocuğumuzun eğitimi için Çanakkaleye geçmemiz gerekiyor, ticari ilişkilerimiz icabı ya da sadece alışveriş için Çanakkaleye geçmemiz gerekiyor. Daha bir çok nedenle aynı gün içinde karar verip Çanakkaleye gitmemiz gerekebiliyor. Ve biz turist muamelesi görmekten bıktık.

Bu durumun basit bir çözümü var aslında. Önce, ikameti adada olan her ailenin bir aracı için özel bir "Adalı Araç Stikeri" sağlanmalı. Ardından, Gökçeada feribotlarında  ve boğaz feribotlarında iki yönde de her feribotta yüzde yirmi adalı kontenjanı belirlenmeli.

Boğaz feribotlarında feribot iskelesinin en solunda bir sıra Gökçedalıların araçları için ayrılmalı ve her feribotta öncelikle binmeleri sağlanmalı. Gökçeda feribotlarında da, online biletliler ile aynı kategoride gemiye alınmalılar.

Hasta çocuğumuzu hastaneye götürürken, tatile çıkmış turistlerin ardında yüzlerce araçlık sıralarda beklemek istemiyoruz.

Sayın Valimizin ve sayın Gestaş yönetim kurulu üyelerinin bu çok haklı talebimiz karşısında ilgisiz kalmayacaklarını umuyoruz. Saygılarımızla.

Bugün GÖKÇEADA imzanı bekliyor!

GÖKÇEADA SAKİNLERİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «GÖKÇEADALILAR’A FERİBOTLARDA KONTENJAN AYRILSIN, ÖNCELİK TANINSIN». GÖKÇEADA ve imza atan diğer 179 kişiye katıl.