GÖBEKLİTEPE'DE YAPILAN GARİP UYGULAMAYA SON VERİLSİN...

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Göbeklitepe, Anadolu tarihine ışık tutan, bugüne kadar ortaya çıkartılan yapılarıyla bir kutsal alan olarak, dünyanın en eski tapınağını barındırdığı bilim adamlarınca kanıtlanan, kültürel yapısı ile ülkemizi dünyaya tanıtan önemli bir arkeolojik alan. Bu alana ulaşımda kullanılan yolun ahşap elemanlarla kaplanmasının nedeni, arkeolojik çalışmaların yayılması ile yolun güzergahında değişiklik yapılabilecek olması ve birinci derece SIT alanı olan bölgeye, beton yapı elemanlarının sokulmamasıdır. Yapılan uygulama ile alanın içine kadar beton dökülerek ve garip, bu bölgenin dokusuna hiç uymayan, yapay taş yapı elemanları kullanılarak yol yapılması, aklı başında hiç kimsenin kabul edebileceği bir durum değildir. Kültür Bakanlığını ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bu konuda duyarlı davranmaya ve bu akılalmaz uygulamadan derhal vaz geçmeye çağırıyoruz.

Bugün Ziya Nur imzanı bekliyor!

Ziya Nur Sezen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «GÖBEKLİTEPE'DE YAPILAN GARİP UYGULAMAYA SON VERİLSİN...». Ziya Nur ve imza atan diğer 154 kişiye katıl.