0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Tarih: 12/05/2018                                                Konu: Turistik İkamet İzinleri

Son zamanlarda Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yabancı uyruklu vatandaşların özellikle turizm amaçlı ikamet izni alımlarında yapılan birçok değişiklikler nedeniyle artık birçok yabancı uyruklu vatandaş istem dışı Türkiye'de, ve genellikle İstanbul'da yasal giriş yapmış olmalarına rağmen kaçak kalmış bulunmaktadırlar.

Bu yapılan değişiklikler şu şekildedir:

- Eskiden sadece noter onaylı kira sözleşmesini istiyorken, artık ev sahibinin tapu fotokopisi, tapu devam belgesi ve numarataj istenmektedir. Kiraya veren ev sahipleri genelde haftanın 5 günü kendi işleriyle meşgul oluyorken, çalışıyorken, evindeki hele hele yabancı uyruklu kiracısına bu tür belgeleri düzenlemesi gerçekten meşakkatli bir uğraşı ve bu durum ev sahiplerini ve kiracıları zor duruma sokmaktadır.

- Ülkeye yeni gelen veya şartlı giriş yapan (v84) bir yabancıdan 2-3 ay sonraya verilen randevu günü için 6 aylık gelirini tasdikleyen banka hesabı istenmektedir. Bu durumda bir yabancı ülkeye gelir gelmez bir banka hesabı açmış olması gerekiyor ve tüm kazancını oradan harcamış olması gerekiyor. Şu an, Türkiye'de bankaların geneli ikamet izni olmadan banka hesabı açmıyorlar! Devlet bankaları buna dahil! Vergi numarası ile olmuyor! Bu durumda yabancı uyruklu vatandaş nasıl banka hesabı açabilir?

- BURASI ÇOK ÖNEMLİ! Göç İdarelerinde çalışan memurların tavrını ele almadan geçemeyeceğiz! Bir devlet kurumunda çalışan memurlara yakışmayacak tavırlar sergileyen memurlar bulunmaktadır. Yapılan tespitlere göre, memurlar eksik evrak isteme konusunda keyfi davranmaktadırlar ve bu istenen evraklar karşısındaki yabancıya göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca işini yapmakla görevli olan memur, yabancı uyruklu vatandaş aynı dili konuşamıyor diye, ona istediği gibi davranma hakkına sahip değildir! Yardımcı olması gerekirken, aksine hor davranıldığı gözlemlenmiştir. Devletin her kurumunda olduğu gibi burada da her insana saygı gösterilmelidir.

- Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemeler hakkında resmi bir açıklama yapılmadığından ve istenen evrakların listesi sürekli güncellendiğinden dolayı yabancı uyruklu vatandaşlar arasında dolaşan dedikodular sonucu ilgili vatandaşlar paniğe kapılıp korku, telaş ve güvensizlik içinde kendilerini bulmuş vaziyetteler. Bu durum hakkında 157'yi aramaları söylense de, 157 arandığında onların bu tür değişikliklerden haberleri olmadığı öğrenilmiştir.

Yukarıda arzedilen konular hakkında bir an önce çalışma başlatılıp, denetlemeler yapılmasını rica ediyoruz. Her kaçak kalan yabancı için, bu durum hayati bir önem taşımaktadır.

Bugün Suhrab imzanı bekliyor!

Suhrab S bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Göç İdaresi GM tarafından yapılan EN SON TURİSTİK İkamet İzni Düzenlemeleri GÜNCELLENSİN!». Suhrab ve imza atan diğer 390 kişiye katıl.