Petition Closed
Petitioning Formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond

Grønland SKAL respekterer de internationale beslutninger truffet af IWC.

Grønland krævede på sidste års møde i Hvalfangstkommissionen(IWC) at få øget fangstkvoten med 9 finhvaler og 1 pukkelhval. Målet var at fange 190 vågehvaler, 19 finhvaler, 2 grønlandshvaler og 10 pukkelhvaler. Dette skete til trods for, at Grønland ikke opfanger allerede eksisterende kvote. Således fangede Grønland i 2012 kun 4 finhvaler ud af en kvote på 10, og nu vil man så have, at kvoten skal forhøjes til 19!
Grønland ville ikke være imødekommende overfor andre medlemmer af IWC og acceptere en kvote, som hidtil, men krævede forøgelsen. Dermed blev Grønland afvist, og har fra januar i år ingen storhvalkvote fra IWC. Enhver fangst af storhvaler er derfor i strid med de internationale regler, som binder det danske kongerige.
De hvaler, som forekommer ved Grønland, tilhører os alle, ikke kun Grønland. Mange af dem er hunner i den fødedygtige alder, der kommer til grønlandske farvande alene for at søge føde i en periode af deres livscyklus.
Mange mennesker er helt imod hvalfangst, uanset hvor i verden den foregår, fordi fangsten ikke kan gennemføres uden at hvalerne lider.
Jeg opfordrer på det kraftigste Grønland til at respektere de internationale regler og undlade fangst.

This petition was delivered to:
  • Formand for Naalakkersuisut
    Aleqa Hammond


    tina ernlund started this petition with a single signature, and now has 243 supporters. Start a petition today to change something you care about.
    Today: tina is counting on you

    tina ernlund needs your help with “Formand for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond.: Grønland SKAL respekterer de internationale beslutninger truffet af IWC.”. Join tina and 242 supporters today.