For the Ukrainian legal code to allow consanguineous (CIAO) marriage

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Richard Chu started this petition

Щоб шлюб між родичами був дозволений в Українському юридичному кодексі

Міністр юстыцыі - Денис Леонтійович Малюська

Шаноўны спадар Малюська,

Сьогодні законодавство Республіки Україна допускає добровільний дорослий внутрішньосімейний стосунки, але не допускає кровозмісний шлюбів між дорослими, що погоджуються. Інцест між згодами дорослих є законним, але українське законодавство все ще дискримінує дорослих людей, які мають добровільну інцестуальну орієнтацію (CIAO) у стосунках з дорослими, забороняючи їм одружуватися, навіть якщо вони мають дітей. Це несправедливо і шкідливо.

Девізом України є «Слава Україні! Героям слава !, 'Слава Україні! Слава героям! Інший девіз - `` Воля, злагода, добро '' (воля, згода, добро), але, хоча після революції 1917 року гомосексуалізм та інцест, що погоджується з дорослими (ACI), були декриміналізовані, прогресу мало ця сфера з точки зору шлюбних праврівності .

Сьогодні люди, що перебувають у відносинах CIAO (дорослих людей, які мають добровільну інцестуальну орієнтацію), не можуть законно одружуватися в Україні. Цей факт, якщо вони хочуть одружитися, залишає людей CIAO, які стикаються з приватною та державною інституційною дискримінацією, перетворюючи їх на громадян другого класу у своєму країна .

Люди CIAO можуть мати дітей, і вони також повинні бути захищені та мати такі ж законні права на шлюб, як і всі інші. Люди CIAO та їхні діти не повинні зазнавати соціальної стигми чи інституційної інцестофобії, а також не повинні позбавлятися прав, які мають інші, що перебувають у добровільних відносинах для дорослих : право на шлюб та право мати матір та батька, які законно одружені між собою та інші юридичні вигоди, які мають одружені люди та їх діти.

Не всі люди CIAO можуть захотіти одружитися, але тим, хто бажає, слід дозволити це зробити. Відмова дозволити їм одружитися - це порушення їхніх громадянських прав та прав людини, а щоб не поводитися з ними як із іншими людьми означає дискримінувати їх та позбавляти їх рівних прав, гарантованих конституцією.

Конституція України передбачає: (1)

Стаття 24. Громадяни мають рівні конституційні права та свободи та рівні перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознакою раси, кольору шкіри, політичних, релігійних чи інших переконань, статі, етнічного чи соціального походження, майнового стану, місця проживання, мови чи інших характеристик.

Стаття 51. Шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. Кожен із подружжя має рівні права та обов'язки в шлюбі та сім'ї. Батьки зобов'язані утримувати своїх дітей до досягнення ними повноліття. Дорослі діти зобов’язані піклуватися про своїх батьків-інвалідів. Сім'я, дитинство, материнство та батьківство охороняються державою.

Для того, щоб людям CIAO в Україні було законно заборонено вступати в шлюб через будь-який закон або тлумачення закону, такий закон або його тлумачення є неконституційними, а отже, немає вагомих правових підстав для припинення споріднених шлюбних або цивільних партнерств в Україні.

Отже, як Генеральний прокурор, будь ласка, ініціюйте необхідну реформу українського законодавства, щоб у майбутньому CIAO люди, які бажають одружитися, мали змогу це зробити.

Ваша допомога у цьому питанні буде дуже вдячна.

Заздалегідь дякую від імені людей CIAO.

Щиро Ваш,

Річард Чу

For the Ukrainian legal code to allow consanguineous marriage

To : Minister of Justice.  Denys Leontiyovych Maliuska

Dear Mr Maliuska,

Today, the law of the Republic of Ukraine permits consanguineous relationships but it does not allow consanguineous marriage between consenting adults. Incest between consenting adults is legal but Ukrainian law still discriminates against adult consensual incestuously oriented (CIAO) people in adult relationships by prohibiting them from marrying, even if they have children. This is unfair and harmful.

One motto of Ukraine is 'Слава Україні! Героям слава!,' Glory to Ukraine! Glory to the heroes! Another motto is 'Воля, злагода, добро (Volya, zlahoda, dobro) (Ukrainian: Liberty, concord, goodness) but while homosexuality and Adult consensual Incest ( ACI) were de-criminalized after the 1917 revolution, there has been little progress in this area in terms of equality of marriage rights.

Today, people in CIAO relationships ( Consensual Adult Incest Oriented people) cannot legally marry in the Ukraine. That fact, if they want to marry, leaves CIAO people facing private and state institutional discrimination makes them into second class-citizens in their own county.

CIAO people may have children and they too need to be protected and have the same legal rights to marriage as everyone else. CIAO people and their children should not be subject to social stigma or institutional incestophobia and nor should they be deprived of rights that others have who are in consensual adult relationships : the right to marry, and the right to have a mother and a father who are legally married to each other and to the other legal benefits that married people and their children have.

Not all CIAO people may want to marry, but those who wish to should be permitted to do so. To refuse to allow them to marry is a breach of their civil and human rights, and to treat them as different from other people is to discriminate against them and to deny them their their equal rights guaranteed by the constitution.

The Ukraine Constitution states: (1)

Article 21

All people are free and equal in their dignity and rights.

(Human rights and freedoms are inalienable and inviolable. Removed 2019)

Article 24. Citizens have equal constitutional rights and freedoms and are equal before the law. There may be no privileges or restrictions on the grounds of race, color, political, religious or other beliefs, sex, ethnic or social origin, property status, place of residence, language or other characteristics.

Article 51. Marriage is based on the free consent of a woman and a man. Each spouse has equal rights and responsibilities in marriage and family. Parents are obliged to support their children until they reach the age of majority. Adult children are obliged to take care of their disabled parents. Family, childhood, motherhood and fatherhood are protected by the state.

Article 52

Children are equal in their rights regardless of their origin and whether they are born in or out of wedlock.

Any violence against a child, or his or her exploitation, shall be prosecuted by law.

The maintenance and upbringing of orphans and children deprived of parental care is entrusted to the State. The State encourages and supports charitable activity in regard to children.

For CIAO people in Ukraine to be legally prevented from marrying due any law or interpretation of the law makes such a law or it’s interpretation unconstitutional and therefore there are not valid legal grounds to stop consanguineous marriage or civil partnerships in the Ukraine.

Therefore, as the Prosecutor General, will you please initiate the necessary reform of Ukrainian law so that in future, CIAO people who wish to marry will be able to do so.

Your help in this matter will be greatly appreciated.

Thank you very much in advance on behalf of CIAO people.

Yours sincerely,

Richard Chu

ICRA

(International CIAO Rights Association).

Note (1) https://rm.coe.int/constitution-of-ukraine/168071f58b

0 have signed. Let’s get to 100!