Foça Müze istiyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

FOÇA MÜZE İSTİYOR !
Keşfedilen en erken geçmişi beş bin yıl öncesine, Tunç Çağına kadar giden tarihi var kentimiz Foça’nın, geçmişteki adıyla Phokaia’nın…

İlki 1913 yılında başlanan ve halen yürütülen kazılarla bu kentin tarihi gün ışığına çıkmakta. Aynı zamanda bir müze konusu olacak buluntular birikmekte. Ancak şimdiye dek kentin tarihsel dokusunun önemini ortaya çıkaracak, şimdiye kadar biriken buluntuların tamamının (bir kısmı İzmir Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmekte), korunarak sergilenebileceği, kent tarihi hakkında bilinçlendirme, eğitim-öğretim çalışmalarının yapılabileceği bir Foça arkeoloji müzesi henüz kurulabilmiş değil.

Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi olarak, yerelde fiziki bir imza kampanyası başlattık ve kampanyayı tamamlayarak imzaları Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ulaştırılmak üzere Foça Belediyesi’ne ilettik.

Şimdi, tarihçesine sahip çıkmak isteyen herkesi, "Foça Müze İstiyor" imza kampanyasına katılarak bize destek vermeye çağırıyoruz.

Hani derler ya “Taş yerinde ağırdır”. Bulunan tüm eserler de Foça’da yapılacak bir müze içine yakışır! Haydi tarihe ve arkeolojiye gönül veren tüm dostlar! Foça Arkeoloji Müzesi'nin kurulması için siz de yanımızda olun!

Selam ve saygılarımızla,

Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi

Bugün Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi imzanı bekliyor!

Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Foça Müze istiyor». Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi ve imza atan diğer 776 kişiye katıl.