Filyos İlçe Olsun !!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 10.330 nüfuslu Aksaray'ın Sultanhanı Beldesi, 5.216 nüfuslu Artvin'in Kemalpaşa beldesi ilçe yapılabiliyorsa 2016 verilerine göre 5.004 nüfuslu Zonguldak'ın Çaycuma İlçesine bağlı en fazla nufüslu beldesi Filyos da ilçe yapılmalıdır. Batı Karadeniz Bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan Filyos Vadisi Projesi, Filyos Serbest Bölgesi, Filyos Endüstri Bölgesi, Filyos Limanı, sanayi altyapısı ve güçlü ulaşım bağlantıları ile birlikte planlanan entegre bir projedir. Projeye ilişkin olarak alınmış Bakanlar Kurulu Kararları ve projenin etki alanı nedeniyle de proje bölgesel kalkınma niteliği taşımaktadır. Proje kapsamında 40.000 kişilik istihdam öngörülmektedir. Filyos Vadi Projesi kapsamında Türkiye'nin en büyük limanlarından biri olacak, sadece Filyos Limanında 12.000 kişilik istihdam hedeflenmektedir. Filyos Limanı, Yeni İpek Yolu'nun deniz ayağıdır. Filyos Beldesi nüfus, kalkınma ve ekonomik olarak en fazla kazanç sağlayacak beldedir.

Zonguldak'ın büyükşehir veya bütünşehir yapılması için İçişleri Bakanlığının çalışma başlattığı bilinmektedir. Zonguldak'ın büyükşehir veya bütünşehir yapılması durumunda 17 beldenin belediyelerinin kapatılması gündeme gelecek ve kapatılacak beldelerin arasında Çaycuma ilçesinin en fazla nüfuslu beldesi Filyos da bulunmaktadır. Filyos'un Türkiye ekonomisine gelecekteki katkısını düşündüğümüzde bir mahalle olarak anılması adaletli olmayacaktır. 2015 verilerine göre Türkiye genelinde 180 ilçenin nüfusu 5000 'in altındadır.

Ayrıca Filyos sadece bir sanayi merkezi olarak değil, turizm cazibe merkezlerinden biridir. Filyos’un yaz aylarında nüfusu 15.000'i geçmektedir. Filyos Antik Kentinden ismini almış bir şehirdir. Kazılmaya başlanmış ve bazı tarihi eserler gün yüzüne çıkmıştır. Filyos'a yaz aylarında çok fazla yerli ve yabancı turist gelmektedir.

Tüm bu sonuçlara baktığımızda Filyos'un KHK ile ilçe yapılması için önünde siyasilerden başka engel yoktur.

Cumhurbaşkanlığının ve Başbakanlığın tüm Filyos halkının çağrısını duymasını umut ediyoruz. Bu platform üzerinden sizlerin isteklerimize cevap vermenizi bekliyoruz.

Bugün GÖKHAN imzanı bekliyor!

GÖKHAN DERİN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Filyos İlçe Olsun !!!». GÖKHAN ve imza atan diğer 271 kişiye katıl.