Uludağ Üniversitesi Yüksek Lisans Makale Yayın Kararı Kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Üniversitemiz 8 Eylül 2016 tarihinde Üniversite senato toplantısında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine makale yazma zorunluluğu getirmiştir. Daha öncesinde böyle bir uygulama yapılmamıştır ve bize Yüksek Lisansa başvuru yaparken makale hakkında bilgilendirme yapılmamıştır. Türkiye' de ki hiç bir Yüksek Lisans eğitimi veren üniversitede böyle bir uygulama yok iken bizim üniversitemize böyle bir uygulama getirilmiştir. Yök tarafından getirilen yeni uygulama ile 2 yıl içerisinde tez yazmamız isteniyor ve Üniversitemizin almış olduğu karara görede makale yayınlamadan tez aşamasına geçilmiyor. Ülkemizde sınırlı sayıda bulunan bu dergilerle bir kaç kez iletişime geçildiğinde bize 2017 için yayınlayacakları makale sayılarının dolduğu söylendi ve 2018 için de şimdiden dolmak üzere olduğu söylendi. Okulumuzun istediği kalitede dergiler de daha önemli Profesörlerimizin bile dergileri yayınlanmaz iken bizim Uludağ Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi olarak Hiç bir dergi yayınlamak istemiyor. Ayrıca 2 yıl içinde hem makale yazıp hem yayınlamak uzun bir süre istiyor ve bunun üzerine birde tez ekliyeceğiz. Hem YÖK'ten hemde Üniversitemiz tarafından yaşadığımız mağduriyeti dile getirmek için bu imza kampanyasını başlatıyorum. Bu mağduriyetimizi en aza indiricek çözüm yollarını Enstütü Müdürümüzden  bekliyoruz.

Saygılarımla..

Bugün ebru imzanı bekliyor!

ebru guler bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «FİLİZ GİRAY : Uludağ Üniversitesi Yüksek Lisans Makale Yayın Kararı Kaldırılsın». ebru ve imza atan diğer 228 kişiye katıl.