Filistinli Çocukların Geleceğini Kurtar #TheTyreSchool

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.000.

Bir okulu yok etmek, geleceği yok etmektir.

İsrail Devleti, 1 Haziran’da bir Filistin köyü olan içinde küçük çocuklar için bir okulun da bulunduğu Khan al Ahmar köyünün yok edilmesi için son kararını verdi. Bu demek oluyor ki İsrail, 60 yılı aşkın süredir orada bulunan 180 kişinin yaşadığı bir köyü yok edebilir.

Lütfen bu köyde bulunan okulu ve evleri kurtarmamız için bize yardım edin.

İtalyan “Vento di Terra” organizasyonunun öncelik ettiği ve sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan bu okulun adı “Lastik Okulu”. Çünkü araba lastikleri üzerine inşa edilmiş. Bu okul, çevre köylerden gelen 170’ten fazla çocuğun umutlarının, eğitim hakkının ve işgal altında yaşayanların haklarının savunulması adına bir sembol haline geldi.

Benim adım Angela, bir ressam ve seyyahım. Benim sanatım sosyal adalete, kadın haklarının savunulmasına, çocuklara, savaş ve terör bölgelerinde yaşayan insanlara adanmıştır. Tüm kalbimle bu kampanyayı başlatmayı ve desteklemeyi seçtim çünkü inanıyorum ki dünyanın herhangi bir yerindeki bir okul, büyüme ve aynı zamanda anlaşma ve barışı temsil etmelidir.

İşgal bir yanda ulaşımın kısıtlı olması sebebiyle Khan al Ahmar köyündeki çocukların başka bir okulda eğitim görme şansı yok. İsrail’in planladığı yıkım kötü bir emsal oluşturacağı gerçeğinin yanında, hem yerel halka ciddi zararlar verecek hem de burada yaşayan herkesin köyünden çok uzaklara gönderilmesine sebep olacak.

Yeryüzündeki her çocuğun eğitim alma, kendi potansiyellerini gerçekleştirecek araçlara sahip olma ve geleceğini inşa etmek için kültürünü öğrenme hakkı vardır.

Yapılanlar asla adil değil. Sesini çıkaramayan masum siviller için çok acımasız bir yol izleniyor. Benim kızgınlığım, öğrenme ve çalışma ile büyüyerek daha iyi erkek ve kadınlar olma özgürlüklerinin ellerinden alınmasına.

Bir hayata, özgürlüğe, eğitime sahip olmak isteyen ve tek yolu okul olan çocukların hakkının çiğnenmesine izin vermeyelim. Onlara yardım edelim!

#TheTyreSchool #SaveOurSchool

ITALIANO

ENGLISH

FRANCAIS

Bugün Angela Celeste imzanı bekliyor!

Angela Celeste Costantino bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Filistinli Çocukların Geleceğini Kurtar #TheTyreSchool #SaveOurSchool». Angela Celeste ve imza atan diğer 629.689 kişiye katıl.