Violation of Independency and Autonomy by Turkish Football Federation

0 have signed. Let’s get to 2,500!

Violation of Independency and Autonomy by Turkish Football Federation in Conjunction with

FIFA STATUTES April 2016 Edition

Independence of member associations and their bodies

1.Each member association shall manage its affairs independently and without

undue influence from third parties.

UEFA STATUTES March 2016 Edition

Obligations of Member Associations

Article 7bis

Independence 2

Member Associations shall manage their affairs independently and with no influence from third parties

TFF Statutes

Article 2

Purpose of TFF

The political leaders commented about the suspended game between Fenerbahce and Besiktas in such  a manner which took TFF under political pressure .

The details are here below as  the original text .

Moreover , the Fenerbahce president Aziz Yildirim and Vice President Sekip Mosturoglu organized a press conference one day before the decision of TFF and obviously had the aim to influence the TFF President and the members  with the courage obtained from the comments of the political leaders. The press conference is a published and when analyzed contains  open threatening material .

We draw your attention to the fact that Trabzonspor opened cases about  same people to TFF ,UEFA ,FIFA in the past regarding match fixing .To our knowledge Trabzonspor still has some attempts about these cases .

Despite the fact that the referee suspended the game due to continuous violence of Fenerbahce fans which resulted in the  head injury of Besiktas Coach , the TFF has taken the decision to repeat the game as advised by the Political Leaders .

This  unlawful decision is not in accordance with above mentioned Articles regarding independence and autonomy and constitutes a solid ground for FIFA and UEFA to start an investigation about TFF .

1/l – Compliance with FIFA & UEFA Statutes and respect the decisions

Turkiye Futbol Federasyonunun bagimsizlik ve ozerklik ilkesinin ihlali .

FIFA/UEFA Statuleri : Tum uye ulkeler icraatlerini bagimsizca ve ucuncu sahislarin etkisi olmadan yuruturler .

TFF Statusu

Madde 2 Amaç

1. TFF’nin amaçları:

l) FIFA ve UEFA’nın statülerine, talimatlarına ve kararlarına riayet etmek;

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 20 Nisan 2018

Fenerbahçe-Beşiktaş maçında kumpas var
Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili, "Bizi ciddi manada üzdü burada futbol teröründen öte kumpas var. dedi.

Devlet Bahceli :  24 Nisan 2018
İnanıyorum ki, Türkiye Futbol Federasyonu; Fenerbahçe-Beşiktaş futbol müsabakasını kaldığı yerden devam ettirip sahalara fitne yaymaya, bu yolla toplumsal huzur ve dayanışma ruhunu bozmaya azmetmiş mihrakların hesabını bozacak, alçak planlarını başlarına geçirecektir.

Politik liderler  karsilasma hakemi tarafindan saha olaylari sebebiyle  tatil edilmis olan Fenerbahce Besiktas maci hakkinda TFF'yi politik baski altina alacak huviyette yorumlar yapmistir.

Bunun otesinde Fenerbahce Baskani Aziz Yildirim ve Baskanvekili Sekip Mosturoglu kararin alinacagi tarihten 1 gun once basin toplantisi duzenlemis ve politik liderlerden aldiklari guc ile TFF Baskani ve uyelerini etkilemeye calismistir.Basin toplantisi medyada mevcuttur ve tehditler icermektedir.

Trabzonspor kulubunun gecmiste ayni kisiler ile ilgili TFF,UEFA,FIFA nezninde sike ile ilgili sikayetleri oldugu gercegine dikkatinizi cekeriz .Bildigimiz kadariyla bu konuda  halen bazi girisimler de devam etmektedir .

Sonuc olarak Besiktas Teknik direktorunun yaralanmasina sebebiyet veren Fenerbahce taraftarlarinin onlenemeyen siddet olaylari sebebiyle hakem tarafindan tatil edilen macin politik liderlerin tavsiyesi uyarinca tekrarina karar verdi.

Bu hukusuz karar yukarida belirtilen ozerklik ve bagimsizlik ile ilgili maddelerin acik ihlali olup FIFA ve UEFA 'nin bu konuda bir tahkikat baslatmasi icin guclu bir zemin olusturmaktadir .

Today: Besiktas is counting on you

Besiktas Polska needs your help with “FIFA & UEFA: Violation of Independency and Autonomy by Turkish Football Federation”. Join Besiktas and 2,050 supporters today.