Petition Closed

Fietsen door het rood naar rechts in Sint-Niklaas!

This petition had 52 supporters


Fietsen door het rood, het lijkt een gevaarlijk iets, echter wezen een aantal proefprojecten reeds uit dat dit op een veilige en doeltreffende manier kan geïmplementeerd worden. Naar analogie van de proefprojecten die in Gent en Brussel georganiseerd willen de jong socialisten dat het stadsbestuur in Sint-Niklaas gelijkaardige projecten opstart. De projecten in Gent en Brussel kenden een positieve evaluatie, reden te meer volgens de jong socialisten om het ook in Sint-Niklaas uit te proberen.

De jong socialisten wijzen er uitdrukkelijk op dat dergelijke proefprojecten gepaard moeten gaan met een informatiecampagne. “ Wanneer een fietser rechts afslaat door het rood dan moet hij of zij er wel op letten dat men geen voorrang meer heeft”, luidt het.

De vraag van de jonge progressieven is niet louter een idee, maar werd reeds concreet ingevuld. “ We hebben een lijst met tiental  kruispunten, waaronder bv. Het kruispunt Moerlandtsraat-Parklaan, Vijfstraten-Sparrenhofstraat en Tereken-Grote Baan.”

 Today: Nand is counting on you

Nand De Klerck needs your help with “Fietsen door het rood naar rechts in Sint-Niklaas!”. Join Nand and 51 supporters today.