Festivalime Dokunma!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Festivalime Dokunma!

Ülkemizde satışı yasak olmayan, devletin tekeli ile üretilip satılan ve vergisini tıkır tıkır ödeyerek aldığımız rakı... Sabahları işe giderken kahvaltı niyetine yüzyıllardır Çukurovalı'nın midesine indirdiği ciğer ve rakı ikilisi... Bir araya gelinse de gelinmese de, yöre insanın hemen hemen her haftasonu gerçekleştirdiği bu aktiviteler yılda bir defa bütün bir vücut olarak, harmoni ile hiçbir kavga, gürültü olmadan, Türkiye'nin her köşesinden katılımlarla Adana Rakı Festivali başlığı altında gerçekleşmektedir.

İster Rakı Festivali diyin, ister kebap şalgam festivali diyin, fark etmez. Biz kültürümüzü, ismine kafayı çok da takmadan devam ettireceğiz. Sanayisine ve tarımına sekte vurdukları bu topraklarda yaşayan insanlara bir sekte de Rakı festivalini yasaklayarak vurmak niyetindeler.

Türkiye'nin hatta dünyanın bir çok yerinden Turistlerin katılımı ile gerçekleşen Adana Rakı Festivali, sadece eğlence ve kültürel olarak değil aynı zamanda ekonomik olarak da engellenemez. Hepimiz oradaydık. Ne çevremize, ne birbirimize zarar verdik. Bizler içmesini bildiği kadar medeniyeti de bilen insanlarız. İçene değil içmeyene bakın! Ayran da bizim şalgam da, rakı da bizim, kebap da!

Adana'mıza ait bu festivalin, portakal çiçeği karnavalından sonraki en büyük turizm etkinliğinin engellenmesini istemiyoruz!