Doğrulanmış başarı

Bu kampanya 350 destekçi ile değişim yarattı!

Fenerbahçe Spor Kulübü'nce işletilen Fenerium mağazalarında kanarya kafesleri satılmaya başlanmış; bu kafesleri alan herkese kanarya hediye edileceği kamuoyuna duyurulmuştur.

Petshoplarda hayvan satışı yasağının gündemde olduğu ve hatta Kadıköy Belediyesi'nce 1 Nisan'da uygulanmaya başlandığı bir dönemde Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birinin böyle bir günaha ortak olması bizleri son derece üzmüştür.

Fenerbahçe SK bu kampanya ile ayrıca 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu da ihlal etmektedir.

1. H.K.K madde 14 gereği hayvanlar prim, promosyon, ödül olarak belirlenemezler, verilemezler.
2. Hayvan satışı yalnızca ruhsat almış bulunan pet shop'larda yapılır.
3. Hayvan satışı 16 yaşından küçüklere yapılmaz.

Fenerbahçe SK yönetimi milyonlarca taraftarı olan bir kulübün başında olmanın getirdiği sorumluluk bilinci gereği davranmalı ve kanaryaların da can taşıyan ve yaşam hakkına sahip varlıklar olduğunu; bir meta gibi alınıp satılmasının, hediye edilmesinin insanlık suçu olduğunu anlamalı ve derhal bu utanç verici kampanyadan vazgeçmelidir.

Bugün Esra imzanı bekliyor!

Esra Tüzün bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Fenerbahçe Spor Kulübü: Fenerium kanarya dağıtımı kampanyasına hemen son verilmesini istiyoruz». Esra ve imza atan diğer 349 kişiye katıl.