Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve 1 diğer muhatap daha

Fatma Şahin Gaziantep Üniversitesi Kız Yurdu Öğrencilerinin Sorunlarını Dinlemek Üzere Görüşme Yapsın

destekçi

Gaziantep Üniversitesi KYK Nilüfer-Ümmügülsüm Kız Yurdu, Gaziantep Üniversitesi Kampüsü’nde bulunan binanın depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle Karataş Mahallesi’nde yeni inşa edilen binaya taşındı. Geçtiğimiz yıl açılan ve bu yıl tam kapasite hizmete sunulan kız yurdu, kampüs içinde bulunan eski yurttan daha pahalı olmasına rağmen altyapı ve hizmet eksiklikleri, oda tasarımlarının öğrenci kullanımına uygun olmaması, yurda giriş-çıkış sistemlerinin henüz kurulmamış olması nedeniyle yurtta kalan öğrencilerin güvenliğini ve ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalmıştır. Daha da önemlisi, kız yurdunda kalan öğrenciler tramvay yolundaki geçici inşaat nedeniyle okula güvenli bir şekilde gitmekte zorlanmakta ve sık sık sözlü tacize maruz kalmaktadır. Bu gelişmelere daha fazla sessiz kalamayan kız yurdu öğrencileri 5 Ekim Pazartesi günü yurt bahçesinde başlattıkları eylemlerini sosyal medyaya taşıdılar ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den bina ve çevresinde gerekli düzenlemeleri yapmasını talep ettiler.

İstedikleri saatte can güvenliğinden endişe etmeden ve kamusal alanda tacize uğramadan yurda erişim sağlayabilmek ve yurt içinde ve çevresinde her türlü temel ihtiyaçlarını eksiksiz ve güvenli bir şekilde karşılayabilmek yurtta konaklayan bütün öğrencilerin en temel hakkıdır. Bu bağlamda öğrencilerin üniversiteye ve şehrin diğer bölgelerine tacize uğramadan daha güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için toplu taşıma hizmetlerinin yeniden düzenlemesi ve yurdun teknik altyapı sorunlarının ve hizmet eksikliklerinin en kısa sürede giderilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kadın dostu bir kent yaratmak ve toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini ortadan kaldırmak adına birçok projeye destek verdiğini biliyoruz fakat getirdiği çözüm ''ücretli''  bir otobüs olmakla beraber, yemekhane yetersiz kalmakta ve yurtta bir yemekhane daha ihtiyacı doğmakta. Fatma Şahin'e harekete geçmiş olmasından dolayı teşekkür ediyor, kendisini kadınların talepleri doğrultusunda kapsamlı ve kalıcı çözümler üretebilmesi için yurt öğrencileri ile görüşmeye çağırıyoruz. Sizler de çağrımıza destek olmak isterseniz imza kampanyamıza katılabilirsiniz.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin
  • Gaziantep Üniversitesi Rektörü Dr. Yavuz Coşkun

erktolia bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 84 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün erktolia imzanı bekliyor!

erktolia bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «.@FatmaSahin Gaziantep Üniversitesi KızYurdu Öğrencilerinin Sorunlarını Dinlemeli, Görüşme Yapmalı!». erktolia ve imza atan diğer 83 kişiye katıl.