ODGODA ODRŽAVANJA PROMOCIJE STUDENATA POLITOLOGIJE I NOVINARSTVA (GEN. 2019./2020.)

ODGODA ODRŽAVANJA PROMOCIJE STUDENATA POLITOLOGIJE I NOVINARSTVA (GEN. 2019./2020.)

Started
5 February 2021
Petition to
Fakultet političkih znanosti Zagreb (Sveučilište u Zagrebu) and 1 other
Signatures: 43Next Goal: 50
Support now

Why this petition matters

Started by Matej Kečkeš

Bez obzira na svima poznatu situaciju, smatramo da "podizanje diploma u referadi" ni u kojem slučaju nije ni približno dobar kompromis, odnosno alternativa za posljednji događaj studentskog života, s obzirom da su toge, kape, prozivka i taj trenutak esencijalni dio života svakog studenta.

Ono što želimo pokazati ovom peticijom jest čvrsta potvrda naših želja i interesa na koje kao studenti Fakulteta političkih znanosti imamo pravo. Ovom se peticijom želi izbjeći svaka mogućnost korištenja ispraznih brojki uz argument "velika većina nas je za to".

I dok smo svjesni činjenice kako mnogi mogu smatrati ovo preuveličavanjem, promocija studenata ne vrijedi ništa manje od nekog ispita, a kamoli predavanja. Ona je krucijalni događaj u životu osoba koje simbolično kreću u svijet odraslog života. Taj dan je mnogima bio motiv predanosti radu i željom za što većim uspjehom.

Od Fakulteta političkih znanosti, njegovih službi te, naposlijetku, Studentskog zbora, zahtjevamo razmatranje mogućnosti prebacivanja promocije na početak ljeta (svibanj, lipanj) kada se epidemiološka slika već očekivano, ali i potvrđeno poboljšava. Smatramo da bilo koje popuštanje mjera može osigurati održavanje promocije, gdje smo mi kao studenti spremni dogovoriti adekvatni protokol održavanja.

Također, stavljamo se na raspolaganje koordinacije i organizacije spomenute promocije u skladu s epidemiološkim mjerama, uz, ukoliko je potrebno, i potvrdu nadležnih institucija.

Support now
Signatures: 43Next Goal: 50
Support now

Decision-Makers

  • Fakultet političkih znanosti Zagreb (Sveučilište u Zagrebu)
  • Studentski zbor FPZG-a