Türkiye'de sokağa çıkma yasağı getirilsin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Şu anda 162 ülkede 175,724 insan COVID-19 virüsünden etkilenmiştir. Yayılma hızının çok yüksek olduğu virüs, Çin başta olmak üzere İran, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Virüsün bu ülkelerde çok hızlı yayılmasının sebebi alınması gereken önlemlerin çok geç alınmaya başlanmasıydı. Virüs yayıldıktan sonra getirilen sokağa çıkma yasakları binlerce insanın hayatına mal oldu.

Türkiye olarak aynı senaryoyu yaşamamamız için hiçbir neden yok. Başka ülkelerin yaşadıklarından ders çıkaralım ve evde kalalım. Sokağa eczane ve market ihtiyacı dışında çıkmayalım; o da gözetimli bir şekilde gerçekleştirilsin. Türkiye'yi dışarıya kapatalım, kendimizi evlerimizde karantinaya alalım. Geç olmadan bu uygulama başlamalı, yoksa vaka sayısı bir anda yükselecek ve kontrol etmesi imkansız hale gelecek. Lütfen imzalayın, bu kararı çıkartabilecek kişi Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'dır. Ona bu isteğimizi Türkiye vatandaşları olarak iletelim.