Psikoloji Lisansı Açık Öğretimde Olamaz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Biz Psikologlar ve psikoloji öğrencileri olarak okul eğitiminin bile yetersiz kaldığı durumlarda kendimizi geliştirmek adına her türlü olanağı arayan, okul dışı etkinliklerde aktif olmaya çalışan ve okulla beraber gündelik hayatımızı eğitimimiz dahilinde maddi ve manevi olarak fedakarlık yaparak mesleğimize layık olabilmek umuduyla hareket eden kişiler olmaya çalışmaktayız. Açık öğretim psikoloji programı ile birlikte okul içi ve gelişim araçlarından tamamen uzak, örgün öğretimin sahip olduğu çeşitli fırsatlardan mahrum, bu durumu fırsat eşitliği olduğu algısı ile bölümümüzü istismar eden sözde psikologlar yetişmeye başlayacaktır. Psikoloji alanında ilerlemek için çabalayan, psikoloji dalını bir bilim olarak gören bu mesleğe değer veren , etik ilkelere bağlı kalmayı birincil hedef olarak belirlemiş biz psikologlar; onlarca meslektaşımızın aksine Psikolog olmayı sadece unvan ve dert dinlemekten ibaret gören,bilimsellikten tamamen uzak ve durumun sadece maddi boyutuna önem verip insanların ruh sağlığı ile oynayarak nasıl paralar kazanabileceğini hesaplayan kişiler tarafından gasp edilmesine, niteliksiz psikologlar yetişmesine karşıyız.

Zihin ve davranış sağlığı, en az fizyolojik sağlık kadar önemlidir. Psikolojik olarak sağlıklı olmamakla beraber bu durumun fizyolojik sorunlara yol açtığı daha önce kanıtlanmıştır. Titizlikle çalışan ve sürekli gelişen Psikoloji bilimine uyumlu olacak şekilde hatta sadece öğrencilik değil hayatımız boyunca öğretim gördüğümüz bu yolda mesleğimizi içsel olarak kabullenmiş Psikolog ve Psikoloji öğrencileri olarak; mesleki gasp, niteliksiz eğitim, sadece maddi boyutlara yönelik çalışmalar, denetimsizlik ve gündemimizde var olan Açık Öğretim Psikoloji bölümüne karşı olduğumuzu kamuoyuna duyurmaktayız.