Kampanya Kapatıldı

Trans Bireyler Facebook'ta Kimlik İsimlerine Zorlanmasın !

Bu kampanya 37 destekçi ulaştı

Türkiye'de Trans Bireylerin facebook profillerinde kimlik isimlerinin yer alması zorunluluğu trans bireyleri hem incitmekte hemde sosyal medya üzerinde kısıtlanmalarını sağlamakta.

Henüz pembe kimliklerini almamış ve kimliklerinde ERKEK isimlerinin yer alması dolayısı ile facebook profilleri kapatılmakta. Türkiye'li trans kadınları her mecrada ayrımcılığa tabii tutuluyorken sosyal medyada da gerçek kimlik isimleri ile profil açma zorunluluğu ile farklı bir ayrımcılığa ve psikolojik şiddete maruz bırakılmaktalar.

Facebook'un son güncellemeleri ile LGBTİ dostu tavırlar sergilediğini biliyoruz. Söz konusu güncellemeler ile facebook ortamında güvenliği sağlamak adına artık gerçek profillere izin verilmekte. Ancak henüz geçiş sürecini tamamlamamış Türkiye'li trans kadınlar bu güncellemeler ile mağdur olmakta. Hesapların kapatılmadan önce incelenmesi ve trans bireylere bu zorunluluğun dayatılmaması gerektiğine inanıyoruz.

Facebook üzerinde trans bireyler kendi kimlikleri ile profillerini kullanabilmeli ve kimliklerinde yer alan isimler ile profil açma zorunluluğu ortadan kaldırılmalıdır.

Facebook'a sevgilerimizle... Arda Arman Yüce | LGBTİ Activisti.

Bugün Arda Arman Yüce imzanı bekliyor!

Arda Arman Yüce bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Facebook: Trans Bireyler Facebook'ta Kimlik İsimlerine Zorlanmasın !». Arda Arman Yüce ve imza atan diğer 36 kişiye katıl.