Add Talysh language to the Facebook Interface.

0 людей подписали. Следующая цель: 500
Tolish Inc создал(а) эту петицию, адресованную Facebook и

Hello dear readers, and greetings dear Facebook employees and Mark Zuckerberg (I hope this petition reaches you).

The purpose of this petition is to add a new language to the Facebook interface, and more precisely the Talysh language. Probably the first thing that everyone is wondering about is who are the Talysh people?

Talysh are a people living in the south of Azerbaijan and in the north of Iran, according to unofficial sources, 2 million Talysh nationals live in these regions, and about 6-7 million - all over the world. For more information, you can contact Wikipedia.

Why is the Talysh interface important to natives speakers? According to unofficial data, more than half a million Talysh use Facebook around the world. Having no national status, there is no one to take care of the Talysh as nation, living on their historical lands, the Talysh have absolutely nothing in their native language, neither schools, nor television, nor radio, nor newspapers, nor magazines, nothing is given by the authorities, nothing has been done to preserve the Talysh language. The authorities, on the contrary, are doing everything in their power to assimilate and destroy the ancient people. Those who try to do something to restore and preserve their native Talysh language are harassed, intimidated, imprisoned in trumped-up cases, and in the worst case, even killed.

Regardless of nationality or religion, we ask all concerned to sign this petition and distribute it among your friends. Having done little, you can do a great deal for the Talysh people.

Thanks everyone! Tolish inc

Здравствуйте дорогие читатели, и Здравствуйте дорогие сотрудники Фейсбук и Марк Цукерберг ( я надеюсь что это петиция дойдёт до вас).

Цель этой петиции : добавление нового языка в интерфейс Фейсбук, а если более точнее Талышского языка. Наверное первое что всех заинтересовала, кто такие Талыши?

Талыши - это народ живущий на юге Азербайджана и на севере Ирана, по не официальным источникам по 2 миллиона Талышей живут в этих регионах, всего же по миру 6-7 миллионов талышей. Для более подробной информации можете обратиться в Википедию.

Для чего Талышам интерфейс на родном языке? По неофициальным данным больше полумиллиона талышей пользуются Фейсбук по всему миру. Не имея государственного статуса, о Талышах как о народе некому позаботиться, проживая на своих исторических землях, Талыши не имеют на родном языке абсолютно ничего, ни школы, ни телевидение, ни радио, ни газеты, ни журналы, со стороны властей ничего не даётся, не сделаны ничего для сохранения Талышского языка. Власти наоборот делают все от них зависящее для ассимиляции и уничтожение древнего народа. Те кто стараются сделать что-то для восстановления и сохранения своего родного Талышского языка, их притесняют, запугивают, сажают по сфабрикованным делам, а в худшем случае даже и убивают.

Не зависимо от национальности и вероисповедания, мы просим всех неравнодушных подписать эту петицию и распространить между своими знакомыми. Сделав малое, вы можете сделать огромное дело для Талышского народа.

Спасибо всем! Tolish Inc

0 людей подписали. Следующая цель: 500