Petition geschlossen.

Berlin’in benzeriz mahalle kültürünü ve Spätis’leri kurtarın. Pazar günleri serbest satış izni için! #RettetdieSpätis

Diese Petition hat 38.696 Unterschriften erreicht

Dilekçe "Spätis Kurtaralim" Pazar günleri açık olan, sırf mevcut hukuki durum ve kontroller ile Pazar günü bizim Spätis cezalandırır Alman düzenleyici (deutsche Ordnungsamt) kurumu karşı oy olduğunu belirtiriz.

Ne yaziki Hukuk bizim tarafimizda değil ve Spätverkaufstellen Pazar günleri açık olmasi yasaktir.

Yıllardır hiçbir Sorun olmadi, ama aniden Kontroler başladı.
Berlin Münihe dönüsüyor! Buna karsi Güçlü bir araya gelelim.

Her bir kücük “Späti” Berlinde bizim Semt-Kültürümüzü destekler ve Mahallelerimizi taşır. Her gün ve günün her saati!!! Spätilerimiz mahallede hoş bir buluşma yeri olan ve bir başarılı bir entegrasyon örneğidir ve özel korunmaya ihtiyaclari var! Eğer Pazar günleri serbestçe satış yasaklanirza diğer çok mahalle dükkanları kapatmak zorunda kalacaklar. Çünkü Pazar günleri en yüksek satış günleridir ve o gün büyük süpermarketler ile rekabet olmuyor.

Bu dilekçe benzin istasyonu ve mağazalar ile eşit düzeyde teşvik edilmektedir ve Pazar günleri tüm Spätiler satmak için ücretsiz bir hakkı diliyoruz.

Gel sende Mahallemizi ve “Spätileri” özgürlükleri için destekle!!

--- > ENGLISH | --- > GERMAN

Heute: Christina verlässt sich auf Sie

Christina Jurgeit benötigt Ihre Hilfe zur Petition „Für ein freies Verkaufsrecht aller Spätis an Sonntagen! #RettetdieSpätis #Berlin”. Jetzt machen Sie Christina und 38.695 Unterstützer*innen mit.