Kampanya Kapatıldı

Eymir Gölü’ne Motorlu Araç Girişine İzin Verilmesin

Bu kampanya 1.996 destekçiye ulaştı

Eymir gölü ve çevresi halkın kullanımına açıktır. Göl son yıllarda çok sayıda sporcunun spor aktivitelerini gerçekleştirmekte olduğu bir alan haline gelmiştir. Aynı zamanda aileler çocuklarıyla göl çevresinde yürüyüş ve mangalsız piknik yaparak şehrin karmaşasından bir nebze uzaklaşabilmekte, doğaya dokunabilmektedirler. Eymir gölü son yıllarda özellikle hafta sonları oldukça yoğun ilgi görmektedir.

Geçmiş dönemlerde gölün içerisine sadece ODTÜ mensuplarının araçları alınmasına izin verilirken Mart 2017 itibariyle alınmış olan bir karar ile göle tüm araçların girişi serbest bırakılmıştır. Eymir gölü hafta sonları uzun araç kuyrukları, gaz, toz ve gürültü kirliliğine, araç sürücülerinin yayalar ve bisikletlilerle tartışma ve kavgalarına maruz durumdadır. Bu karar ile yakın zamanda göl çevresinin hızlıca kirleneceğini, florasının ve doğasının değişeceğini hep birlikte maalesef izleyeceğiz.

Yoğun şehir hayatından bir an olsun kurtulup nefes almak isteyen Eymir gölü ziyaretçileri ve sporcuları olarak göl içerisine ODTÜ mensubu araçları dahil özel motorlu araçların alınmamasını, gerekirse eskiden olduğu gibi ring otobüs seferleri ile ulaşımın sağlanması ve sadece yaya ve bisiklet kullanımına izin verilmesini talep ediyoruz.

Bugün Ekin imzanı bekliyor!

Ekin Alpagut bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Eymir Gölü’ne Motorlu Araç Girişine İzin Verilmesin». Ekin ve imza atan diğer 1.995 kişiye katıl.