Eyüp Belediyesi veterinerlik işleri birimi çalışanları görevden alınsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 35.000.

Eyüp Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü son zamanlarda tüm personeli ile tamamen yasa dışı olan akıl almaz işlere imza atmaktadırlar. Sokaklarda gönüllüler tarafından yıllardır bakılan, kimseye zararı olmayan sahipsiz köpekleri gönüllülere ‘’devlet benim, yasa benim, bu köpek ısırdı istersem uyuturum’’ gibi sözler sarf ederek toplamakta, ''Kaymakamlık ve Valilikten iznim var, İBB Büyükşehir Belediyesi ile protokol yaptık'' gibi cümleler kurup, resmi kurumların ismini kullanarak, yalan beyanlarda bulunarak sokaktaki hayvanları toplamakta ve alınan çoğu köpeğimizin akıbeti bilinmemektedir. Son dönemde ısırma vakası olan iki köpeğimizi müşahade sonrası sokağına bırakmamış, gönüllülere zorla sahiplendirme yaparak teslim etmişlerdir.

Eyüp Belediyesi, sokaklardan gönüllülerimizin baktığı hayvanlarımızı alarak, gönüllüler aradığında veya görüşmeye gittiğinde ‘’kapa çeneni, ayarını veririz’’, ‘’ artık sokakta hayvan bakamayacaksınız. Ancak sahiplenecek iseniz alabilirsiniz’’, ‘’kapınızda 1 tane köpek bakabilirsiniz, Eyüp belediyesine mail yollayın size yasayı yollarlar’’ gibi tamamen yasa dışı ve saygısız söylemlerde bulunan, üstelik güvenliklere ‘’odama kimseyi sokma’’ diyebilecek kadar bulunduğu yeri ve görevini unutmuş kişiler ile çalışmaktadır.

Vatandaşlara ve gönüllüre psikolojik baskı uygulayarak, hayvanları zorla almak için arbede çıkararak, gönüllüleri tehdit ederek tüm hayvanları toplama telaşı içerisine girmişlerdir. Her sokaktan, mahalleden ve orman beslemesi yapan gönüllü ve STK’lardan çok sayıda ŞAHİT VE ŞİKAYETÇİ mevcuttur.

Yıllardır baktığımız tüm köpeklerimiz için her gün endişe duyarak yaşamaktayız. Bu köpeklerin içinde yaşlı olan, hasta olan köpeklerde vardır. Özellikle yaz mevsiminin başladığı şu günlerde yaşlı ve hasta hayvanları veteriner hekim olmadan anestezi yoluyla toplamaktadırlar, bazı hayvanlarımızın hayatından ciddi olarak endişe duymaktayız.

Talebimiz;
-Tüm birim çalışanları hakkında soruşturma açılarak yasa dışı uygulamalarının sebep olduğu ölümler ve kayıplar göz önünde bulundurularak görevden alınmaları, tekrar benzer bir işte çalışamamaları.
-Eyüp belediyesinin yasa dışı olarak köpekleri toplamaya son vermesi.
-Ormana ve civar köylere atılan hayvanların refahı için çalışmalar yapılması, Gerçekten hayvan seven kişilerle yeni bir kadro kurulması ve şeffaf çalışmalar yapmaları,
-Tüm bu işlemlerin gönüllüler ile işbirliği halinde yapılması...

Bugün nil imzanı bekliyor!

nil sayar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Eyüp Belediyesi veterinerlik işleri birimi çalışanları görevden alınsın». nil ve imza atan diğer 25.407 kişiye katıl.