Başarı

Eyüp Anadolu Lisesi Adına Sahip Çıkıyor

Bu kampanya 1.392 destekçi ile değişim yarattı!

10.04.2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı, kendi resmî internet sitesinde "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu" başlığı altında bir kılavuz yayınladı. Üzülerek belirtiyorum ki kılavuzda, 107 yıllık tarihiyle, 1911 yılında Sultan V. Reşad tarafından yaptırılan okulumuz Eyüp Anadolu Lisesi/Eyüp Lisesinin adı Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Bu durum biz Eyüp Liselileri üzmüş; bu değişiklik kararı alınırken bizlerin manevi değerlerinin önemsenmemesi ve okulumuzun 107 yıllık tarihinin göz önüne alınmaması bizleri derinden etkilemiştir.

Asırlık geleneğiyle bizlere çağdaş geleceği içeriye adımımızı attığımız ilk andan itibaren yaşatan Eyüp Anadolu Lisesi; öğretmeniyle, personeliyle, öğrencisiyle, mezunuyla birbirine sıkı sıkıya kenetlenmiş bir ailedir. Belki basit gibi görünen bu isim değişikliği bizler için ailemize, geleneğimize yapılan bir hakarettir.

Biz Eyüp Liseliler olarak yapılan bu değişikliği kesinlikle kabul etmiyor; 30106 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği’nin 5'inci bölümünün 17. maddesinin 2. kısmında yer alan "Tarihi kimliğe kavuşmuş, kurum kültürü ve hafızası oluşmuş, çevresinde adıyla tanınmış kurumların adları değiştirilemez." ifadesinde de apaçık belirtildiği gibi okulumuzun eski adıyla eğitim ve öğretimine kaldığı yerden devam etmesini istiyoruz.

Sesimizi yetkili kişilere duyurmak ve bu durumun önüne geçmek için bir imza kampanyası başlatıyoruz. Sizler de bir geleneğin yok olup gitmesini/bir okul ruhunun sönmesini engellemek için bu kampanyayı imzalayıp çevrenize duyurarak bizlere destek olabilirsiniz.

Şimdiden kampanyayı destekleyen herkese sonsuz teşekkürler.

Bugün Derman imzanı bekliyor!

Derman Baştürk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Eyüp Anadolu Lisesi adına sahip çıkıyor!». Derman ve imza atan diğer 1.391 kişiye katıl.