Petition Closed

El Govern Espanyol ha aprovat un decret que pot fer augmentar la matrícula fins al doble de l'actual, cosa que posa en perill l'accés a la Universitat.

Signa aquest manifest per tal d'evitar que l'accés universal a la universitat sigui posat en perill per un decret que preveu uns augments de preus desproporcionats, i que a més no acompanya l'increment d'un augment en les beques.

DIGUES PROU A LES RETALLADES EN UNIVERSITATS I EXIGEIX UNA UNIVERSITAT PÚBLICA DE QUALITAT!

El CEUCAT, impulsor d'aquest manifest, és un òrgan col·legiat creat per estudiants, rectors i govern format per estudiants i que representa l'estudiantat universitari de Catalunya davant les institucions.
www.ceucat.cat

Si vols veure quan et costarà la matrícula el proper curs utilitza la CALCULADORA: www.ceucat.cat/calculadora

També pots consultar un resum del que ha passat fins ara a nivell institucional: http://www.ceucat.cat/preus-i-beques

I si vols estar al dia de tota l'actualitat sobre aquest tema, segueix al CEUCAT a les xarxes socials! www.facebook.com/ceucat www.twitter.com/ceucat

Per donar suport com a entitat ves a: http://www.ceucat.cat/arxius/evitem-que-el-preu-de-les-matricules-universitaries-es-multipliquin-per-dos/dona-suport-com-a-entitat

Letter to
Secretari d'Universitat i Recerca Antoni Castellà
Ministro de Educación Cultura y Deporte Jose Ignacio Wert
Sr. Ministro de Educación, Cultura y Deporte,
Sr. Secretari d'Universitat i Recerca,

Davant l’atac més greu i preocupant a la Universitat pública des de la implantació de la democràcia al nostre país, la comunitat universitària s’oposa frontalment a les mesures anunciades pel Ministre d’Educació, Cultura i Esports, i per aquest motiu volem manifestar:

1. El nostre contundent desacord amb l’increment de preus públics a la universitat, que farà més difícil l’accés a l’educació superior.
2. La nostra oposició a l’augment de penalitzacions als repetidors sense que s’hagin analitzat les causes dels baixos rendiments acadèmics ni s’hagi estudiat els greuges comparatius que provocarà.
3. La insuficiència manifesta del sistema de beques actual pels estudiants universitaris, que s’accentua a Catalunya on el cost de viure és més elevat.
4. La manca de diàleg amb l’estudiantat, els rectors i els altres col•lectius universitaris abans d’aprovar un Reial Decret Llei d’aquesta magnitud.
5. Les imprecisions i errors que conté el Reial Decret no són pròpies d’un Ministeri d’Educació que ha de ser expert en el seu àmbit.

És per tot això, que exigim al Ministre d’Educació, Cultura i Esport (José Ignacio Wert):

• La retirada del Reial Decret Llei 14/2012, ja que és un text precipitat i injust
• Que s’obri un diàleg amb la comunitat universitària
• Que convoqui el plenari del CEUNE (Consejo de Estudiantes Universitario del Estado)
• Que les mesures que s’adoptin ara i en el futur NO atemptin contra la universitat pública, i per tant respectin la igualtat d'oportunitats i l'autonomia universitària (entre d'altres principis)

I demanem al Secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya (Antoni Castellà):

• Que si el Reial Decret 14/2012 és finalment convalidat pel Congrés dels Diputats, la Generalitat adopti la part baixa de les forquilles de preus
• Que estableixi un procés de diàleg amb la comunitat universitària abans d’aprovar el decret de preus de la Generalitat
• Que dediqui qualsevol augment dels preus a augmentar les beques Equitat, per garantir la igualtat d'oportunitats
• Que no es doti de més recursos les beques Excel·lència Acadèmica, ja que no contribueixen a l'equitat
• Que les mesures que s’adoptin ara i en el futur NO atemptin contra la universitat pública, i per tant respectin la igualtat d'oportunitats i l'autonomia universitària (entre d'altres principis)

Ben cordialment,

CEUCAT - Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes started this petition with a single signature, and now has 6,388 supporters. Start a petition today to change something you care about.