Evcil Dostlarımız Sağlık Sigortamızdan Faydalansın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Biliyorsunuz ki kısa bir süre önce yeni kabine açıklandı ve gözlerimiz hayvan dostlarımıza adanmış bir bakanlık olmasa bile en azından doğrudan, odaklı, onlara özel bir idare, kurul vb görmek isterdi. Bunca hayvan eziyetinin yaşandığı ülkemizde sadece onlara özel, onlar için çalışan bir kurum olmalıydı. Ancak eksikliklerin zamanla giderileceğine umut beslemeye devam edeceğiz.

Başlık içeriğine gelirsek...

Hayvan dostlarımızla aynı ortamı paylaşan bizler onların bakımı ve güvenliğinden sorumluyuz. Ancak onlarda da tıpkı insanlarınki gibi pek çok komplike hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Ve bazen klinik masrafları ekonomik olarak oldukça hırpalayıcı olabiliyor. Evimizde baktığımız kedi, köpek, kemirgen, sürüngen, kanatlı hayvanlar, sucul canlılar vb tüm hayvanlarımız üzerimize kayıtlanıp, SSKmızdan faydalanabilmelidir. Tüm rutin kontrolleri, aşıları ve tedavileri için hayvan sahiplerinin talimatıyla gerekirse cüzi bir ek prim de ödenebilir. Her hayvan sahibi insan da malesef vicdan sahibi olmayabiliyor. Eğer herkes üzerine kayıtlı hayvanını veteriner kliniklerine sağlık sigortasından faydalandırarak götürürse, kontrolleri atlayan, tedavi ettirmeyen hatta hayvana eziyet eden hayvan sahipleri saptanıp yaptırıma (basit para cezaları yerine insanlara karşı işlenen suçlara getirilen yaptırımlarla paralel şiddette) tabi tutulabilir. Böylelikle pek çok şiddet olayı da denetlenebilirlikten dolayı son bulacaktır. Sokaktaki canlarımızı da unutmadık. Eminim ki hayvan sever kimseler yaralı ya da hasta bir sokak hayvanını görmezden gelip yanından geçip gitmezler. Evet, çoğu klinik bazen bakımını ücretsiz yapıyor ama bacağı kopuk bir kedi-köpek götürdüğünüz zaman amputasyon işlemi ameliyat masrafı, serumlar, ilaçlar derken istenen rakamlar korkunç boyutlara çıkabiliyor. Yardım etmeye çalışan kişi ilgili derneklere ulaşmaya, sosyal medyada yardım algısı oluşturmaya çabalarken; hem kritik saatleri harcıyor hem de çoğunlukla yardım edecek kimseyi bulamıyor, maddi-manevi zorlanıyor. Belki bir daha ki olayda da bıkkınlıktan ötürü görmezden gelen o oluyor. Bu sebeple sokak canlarımız adına da bir fon oluşturulabilir ve sokak hayvanları için bir tedavi merkezi açılabilir. Hatta neden yok bilmem ama yurt dışında çok başarılı örnekleri olan hayvan koruma polisleri, hayvan denetleme servisleri açılmalıdır.

İlgili birimleri bu hususlarda göreve çağırıyor, sağlıklı ve vicdanlı bir toplum için çalışmalarını bu yönde artırmalarını istiyorum.

Bugün Ayca imzanı bekliyor!

Ayca Aydogan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Evcil Dostlarımız Sağlık Sigortamızdan Faydalansın.». Ayca ve imza atan diğer 57 kişiye katıl.