Maak van het internet een eerlijke plek voor artiesten

Maak van het internet een eerlijke plek voor artiesten

Started
19 October 2015
Signatures: 49,937Next Goal: 50,000
Support now

Why this petition matters

Started by FAIR INTERNET

[English version] [Version française] [Deutsche Version] [Versione italiana] [Versión española] [Versão em português] [Polska wersja] [Dansk udgave] [Česká verze] [Ελληνική έκδοση] [Slovenska verzija]

In de eerste helft van 2015 zijn er meer dan 1 biljoen liedjes, films en Tv-series online gestreamd. Een verdubbeling ten opzichte van 2014.

Hoewel legale on demand streamingdiensten en downloaddiensten -zoals Spotify, Netflix en iTunes- blijven groeien in populariteit en omvang, delen Europese performers vrijwel nooit mee in de inkomsten die met hun prestaties worden verdiend.

Om op te komen tegen deze oneerlijke situatie, hebben vier internationale organisaties (AEPO-ARTIS, EuroFIA, FIM en IAO), die samen meer dan een half miljoen performers vertegenwoordigen, hun krachten gebundeld en een campagne gelanceerd voor de eerlijke behandeling van performers in de online wereld (The Fair Internet Campaign).

Vind jij ook dat performers eerlijk moeten worden beloond? Zo ja, dan kan jij helpen om dit waar te maken. Het is heel simpel: Teken de petitie en deel dit met je vrienden en collega’s op social media. Het vergroten van bewustwording over dit onderwerp is de sleutel tot het versterken van de wettelijke positie van performers in Europa .

Dank voor je steun!

Support now
Signatures: 49,937Next Goal: 50,000
Support now