Петиция за намаляване депутатските заплати в условия на Covid-19

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Val Tsve started this petition to European Parliament

Министерските заплати се увеличават от 1 април, като основното възнаграждение на членовете на кабинета от тази дата вече ще възлиза на 5 522 лева. По-висок ще бъде доходът включително и на министър-председателя, както и на вицепремиерите, въпреки че двама от тях са „без портфейл”, т.е. Нямат конкретно поверено ведомство. Увеличението се случва заради повишаването на средната заплата в страната, отчетена от Националния статистически институт, а също и заради скока на брутния вътрешен продукт с 3,4%, резултати, които вече не са актуални. Изчисленията сочат, че средната заплата към 1 април ще бъде 1300 лева, данни обаче показват още, че на такова възнаграждение се радват едва 20% от сънародниците ни, като 80% от хората остават под тази заплата.
Само за 2 седмици от извънредното положение 31 000 души са загубили работата си. Докаро в Албания депутатите си намалят наполовина заплатите в знак на борба с коронароруса, българските депутати не показват никаква съпричасност към нас, народът. Аз съм твърдо против и искам българските депутати да последват примера на албанските.

0 have signed. Let’s get to 100!