Petitioning European Commission and 2 others

Udělat Internet fér pro umělce

Supporters

V první polovině roku 2015 byl odstreamován vice než 1 trilion písní, filmů a TV seriálů – vice než dvojnásobek ve srovnání s rokem 2014.

A přesto, zatímco popularita a hodnota Spotify, Netflix a iTunes a dalších legálních on demand streamovacích a stahovacích služeb roste, umělci stale nedostávají spravedlivý podíl na výnosech plynoucích z jejich zaznamenaných výkonů.

S cílem napravit tuto nespravedlivou situaci se spojily čtyři mezinárodní organizace zastupující v Evropě více než půl milionu umělců (AEPO-ARTIS, EuroFIA, FIM a IAO) a představily kampaň za spravedlivý přístup k umělcům v digitálním prostředí (Fair Internet campaign).

Věříte, že umělcům náleží spravedlivá odměna? Pokud ano, můžete nám pomoci, aby se tato vize uskutečnila. Jednoduše podepište tuto petici a sdílejte ji s vašimi přáteli a kolegy prostřednictvím sociálních médií. Zvýšení všeobecné informovanosti je pro zavedení evropské právní úpravy spravedlivé k umělcům klíčové.

Děkujeme za Vaši podporu!

This petition will be delivered to:

FAIR INTERNET started this petition with a single signature, and now has 32,976 supporters. Start a petition today to change something you care about.

This cause needs your help. Every signature counts!