Ette ithalat olacaksa dengeli olsun. Devlet besiciyi bitirmeye çalışmasın...

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Besiciler et 28-29 tl iken aldıkları hayvanları yetiştirip kesilecek duruma getirdiğinde zaten kg fiyatı olarak 26tl civarında maliyet oluyor. Bakanlığın ithalat yapması, kurban arkası olması, balık sezonunun açılması gibi olaylar olunca kasaplarda et satışının azalması ile et fiyatları 26tl ye düşmüştür. Üretici şu durumda para kazanmayı bırakın zarar eder durumdadır. İthal et kelimesinin piyasada dolanması ile kasaplarda kendi rantlarını artırmak için üreticinin hayvanını binbir naz ederek ve vade teklif ederek kesmeye başlamıştır. Eğer durum böyle devam ederse bir çok çiftçi ve besici bu sene büyük zararlar edecektir ve de  çoğunluğu bu işi bırakacaktır. Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı bu durumu kontrol altına almalıdır ki eğer alamıyorsa yapamıyorum deyip işi yapabilecek birine bırakmalıdır. Zaten yaralı olan çiftçiyi işten soğutmak ve rezil etmek yerine başka çıkış yolu aranmalıdır.

Bugün Nuri Ahmet imzanı bekliyor!

Nuri Ahmet Arıkan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ette ithalat olacaksa dengeli olsun. Devlet besiciyi bitirmeye çalışmasın...». Nuri Ahmet ve imza atan diğer 1.910 kişiye katıl.