Petition Closed
Petitioning ESSENORA

Essenora, konut projesinin cinsiyetçi reklamını kaldırsın ve kadınlardan özür dilesin!

Supporters

Essenora, toplu konut projesi reklam kampanyasında “Mutluluktan Ananızı Ağlatacak Kampanya” sloganıyla birçok reklamda olduğu gibi yine kadınların aşağılandığı bir dil kullanılmıştır. “Ananızı ağlatmak” sloganıyla hazırlanmış bir reklamın komik olmaması bir yana, cinsiyetçiliği yeniden ürettiğini düşünüyoruz. Bu sebeple bu sloganın hiçbir gerekçeyle bir reklam kampanyasında kullanılmasına göz yummuyoruz.

Türkçe’de uzun yıllardır kullanılan deyim ve atasözlerinin cinsiyetçiliğin yeniden üretimindeki önemini iyi biliyoruz. Ağlamak, ister sevinçten, ister üzüntüden olsun, kadınlara has bir özellik değildir. Buna rağmen ülkemizde kadınlar her gün hem kadın cinayetleri, taciz ve türlü ayrımcılıklar yüzünden hem de savaşta öldürülen çocukları sebebiyle gözyaşı dökmektedir. Bu yüzden "ana ağlatmak" üzerine kurulu bir sloganı cinsiyetçi olduğu kadar uygunsuz da buluyor, böyle bir reklam afişinin kullanımını hayretle izliyoruz. Bu afişin kaldırılmasını ve Essenora firmasının kadınlardan özür dilemesini talep ediyoruz.

Kadınların ortaklaşarak başlattığı bu kampanyaya sizin de destek vermenizi istiyoruz. Eğer siz de billboardlardaki cinsiyetçilik içeren reklamlardan rahatsızsanız bir imza ile destek olabilirsiniz.

This petition was delivered to:
  • ESSENORA

erktolia started this petition with a single signature, and now has 941 supporters. Start a petition today to change something you care about.

Today: erktolia is counting on you

erktolia needs your help with “.@Essenora cinsiyetçi reklamını kaldırsın ve kadınlardan özür dilesin!”. Join erktolia and 940 supporters today.