Esrar yasallaştırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

1- Bu ot zararlı veya zararsız olsun, bu detay önemli değil.Tartışmaya asıl noktadan başlamak lazım.
Ben yetişkin bir insan olarak vücuduma nasıl bakacağımın kararını verebilmeliyim. Sayın devlet büyüklerimize bizi düşündükleri için teşekkür ediyorum ama gerçekten gerek yok. Ben kendim için neyin iyi neyin kötü olduğuna karar verebilecek yaştayım. Eğer amacımız çocukları korumaksa alkol, sigara gibi kontrollü satışı yapılsın, bu şekilde genç kardeşlerimizi esrardan uzak tutalım. Çünkü şu anki sistemde İstanbul'da esrar kullanma yaşı 12-13'e düşmüş durumda.

2- Esrarla savaş kazanılamayacak bir savaştır. Piyasada talep olduğu sürece arzı sağlamak için harekete geçip para kazanmak isteyen yasa dışı kurumlar her daim olacaktır. Zamanında Amerika'da alkol yasaklandığı zaman Al Capone ve mafyası bu şekilde yürüyüp gitmiştir. daha geçenlerde Meksika'nın en büyük Carteli'nin başındaki adam açıklama yaptı uyuşturucu ile savaşı başlatan ve devam ettiren tüm Abd Başkanlarına teşekkür ederim, servetimi onlara borçluyum şeklinde. Eğer devlet organize suçun, mafyanın önünü kesmek istiyorsa esrar serbest bırakılmalıdır.

3- Esrar yasal olursa polis mala, cana zarar vermemiş, tek suçu esrar içip kendi halinde takılmak olan insanlarla uğraşacağı yere gidip gerçek işini yapabilir, hırsız, katil yakalayabilir. Böylece polisin bütçesi (yani bizim vergilerimiz), emeği, zamanı daha faydalı kullanılmış olur.

4- Esrar kullanmanın suç sayılmadığı tüm ülkelerde ağır uyuşturucu kullanımı azalmıştır. Hollanda, Portekiz, Çekya ve daha birçok ülke bunun faydasını görmüştür Türkiye'de de esrar yasal olursa ağır uyuşturucu bağımlılık vakaları azalacaktır. Hastanelerimiz, doktorlarımız ve polisimiz bir nebze de olsa rahatlayacaktır.

5- Esrarın pek çok hastalığa faydası olduğu bilinmektedir.Örneğin, aids, kanser gibi dertlerden muzdarip vatandaşlarımız acılarını azaltmak için, kemoterapi gibi ağır tedavi süreçlerinden daha kolay geçebilmeleri için bu maddeyi kullanabilirler.

6- Esrar kullanıcılığı ile esrar bağımlılığı arasında büyük fark vardır.Esrar serbest bırakılırsa sosyal kullanıcılarla uğraşmak yerine gerçekten bu maddeyle sorunu olan bağımlılara yardım etmeye odaklanabiliriz.Esrar kullanan insanın hayatı bitmiş demek değildir.Nasıl sosyal içiçi olarak alkol kullanan biri alkolik olmak zorunda değilse,arada bir esrar içen kişi de eve kapanmış, hayatı kararmış bir esrarkeş olmak zorunda değildir.İşinde sosyal hayatında başarılı pek çok insan esrar kullanmakta ve gereksiz yere , saçma sapan yasalar nedeniyle suç işlemektedirler.

7-Esrar serbest bırakılırsa ortalama esrar kullanımı azalacaktır.Eğer esrar aynı bira gibi aklımıza gelince marketten alabildiğimiz bir madde olsaydı tüketim azalırdı.Şuan esrarın çok tüketilmesinin bir sebebi,mevcut yasak dolayısıyla kullanıcının alışveriş yaparken esrar bulmuşken bol bol almasıdır (Esrarın satıldığı tekinsiz mekanlara gitmemek için,torbacıyla muhatap olmamak için,toptan mal alıp ucuza getirmek için) elinde bol esrar bulundurmanın sonucu genelde bol tüketimdir.

8-Unutulmuş olmasın;tekrarlayalım, bu vücut benim vücudum ve vücudumuza,beynimize nasıl bakacağımız yetişkin insanlar olarak bizim sorumluluğumuz dahilinde olmalıdır.Teşekkürler.

Bugün Hakkı imzanı bekliyor!

Hakkı Bey bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Esrar yasallaştırılsın». Hakkı ve imza atan diğer 143 kişiye katıl.