Eskişehir Alpu Ovasına kurulması düşünülen Termik Santrale HAYIR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Termik santral kurulduğunda ne yapacak? Bir milyon 250 bin evi düşünün, bunların hepsinin sobalı olduğunu düşünün. Bunların kömür yakarak ısındığını düşünün. Bir milyon 250 bin evin yaktığı kömürü bir günde yakması durumundadır bu termik santral.

Bu tür santrallerde bacadan çıkan gözle görülmeyecek kadar ince partiküller rüzgârlarla yüz kilometrelerce alana yayılabilmekte ve oralarda atmosferde bunu teneffüs eden insanlar üzerinde kansere yol açmaktadır. Küllerin karıştığı sular tarımı da perişan etmektedir. Bu sulardan içen hayvanlar hastalanmaktadır, sebze ve meyve bahçeleri artık eski verimliliğini kaybetmektedir.

Oysa Eskişehir'de termik santralin kurulacağı yer, Eskişehir'in en verimli tarım arazisinin olduğu yerlerdir."

Bugün Serkan imzanı bekliyor!

Serkan Şener bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Eskişehir Alpu Ovasına kurulması düşünülen Termik Santrale HAYIR». Serkan ve imza atan diğer 137 kişiye katıl.