Başarı

ESHOT Lise Mezunu Öğrencilerin Kartlarını Kullanıma Açsın! #EshotKartımaDokunma

Bu kampanya 38 destekçi ile değişim yarattı!

8 Temmuz pazartesi sabahından itibaren bu yıl liseden mezun olan öğrenciler İzmir Büyük Şehir Belediyesine bağlı toplu taşıma araçlarına binmek istediğinde kart okuyucudaki "kartınız kapatılmıştır" mesajıyla karşılaştı. Ne öğrenciler ne de şoförler bu konuda her hangi bir bilgiye sahip değillerdi.

Öğrenciler ESHOT'u aradıklarında ya da ESHOT Ulaşım Kartları Şubesine gittiklerinde kartlarının yeni düzenlemeyle üniversite açılıncaya kadar yani yaklaşık iki ay kartlarının kapatıldığını içindeki bakiyenin de o zamana kadar kullanılamayacağını öğrendiler.

İzmir Büyük Şehir Belediyesi hem haber vermeden böyle bir şey yaptığı için özür dilemelidir hem de yaz dönemiyle gelirleri düşen belediyenin açığını kapatmak için gözünü öğrencilerin cebine diktiği için özür dilemeli ve öğrenci kartlarını vize dönemine kadar açmalıdır. Öğrenci kartlarına yeni vizeler yıl sonuna doğru yapılmaktadır ve vizeler bir eğitim öğretim yılını değil bir vize dönemini kapsar.

Ufak bir hatırlatma;

İzmir İçi Ulaşım Öğrenci: 1 TL Tam: 1.85 TL

İlçe Ulaşım Tarifesi Öğrenci: 1.75 TL Tam: 3.20 TL

Bugün Barış imzanı bekliyor!

Barış Azar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ESHOT Lise Mezunu Öğrencilerin Kartlarını Kullanıma Açsın! #EshotKartımaDokunma». Barış ve imza atan diğer 37 kişiye katıl.