Esenkıyı(Abuislah-Azlaga) köyü meydanina bungalow yapilmasin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Artvin'e bağlı Hopa İlçesi,Esenkıyı(Abuislah-Azlağa) köyü meydanında,

Hopa Köylere Hizmet Götürme Birliği ile DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) tarafından ortak yürütülen Esenkıyı Köyü 24 yataklı bungalov tipi ahşap konaklama ve yöresel ürünler satış tesisinin alt yapı çalışmaları başlamıştır.Mart ayında işletmeye açılacağı belirtilen proje,alt yapı çalışmaları başlamasına rağmen,herhangi bir yerde yayınlanmamış,köylüyle paylaşılmamıştır.

Köyümüz coğrafi,fiziki,tarihi ve kültürel olarak önemli bir konuma sahiptir.

Bungalow tipi (Bungalow:Bombay'de Bengalli göçmen işçilerin kulübeleri) yapılacak olan bu yapılar hem yapısıyla hem de işletme mantığıyla  köyümüzün kültürüne,mimarisine ve doğasına uymamaktadır. Ayrıca sahilimizin nezih görüntüsünü bozacak yapıdadır.Köylülerin birbiriyle iletişimini kesecektir,çünkü köylüler bu alanda bir araya gelmektedir.Düğünlerimiz,cenazelerimiz,köy toplantılarımız,bayramlaşmalarımız burada yapılmaktadır.Ayrıca doğal afet gibi durumlarda köy halkının bir araya gelebildiği tek noktadır.

Bu yapının bozulması,konaklama ve ticari alanların bu alanda oluşturulması,köy meydanına ve köy halkının mahremiyetine zarar verecektir.
Köyümüzün korunması için mücadelemize başladık.

Tüm Hopa-Esenkıyılıların ve Esenkıyı sevenlerin bu konudaki duyarlılığını ve desteğini bekliyoruz.

İmzanızı atarak siz de bize destek verebilirsiniz.

In the village of Esenkıyı (Abuislah-Azlağa), located in Hopa, Arvin, infrastructure works of a 24-bed bungalow type accommodation facility and a shop offering local products, started with the collaboration of Hopa Association on Bringing Services to Villages (Hopa Köylere Hizmet Götürme Birliği) and DOKA (Eastern Black Sea Development Agency) (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı). The project, which is designated to be put into operation in March 2017, has not been published anywhere and wasn't shared with the villagers despite the fact that its infrastructure works have started.

Our village has an important position in terms of its geographical, physical, historical and cultural status. Constructions to be built in Bungalow type (Bungalow: cottages of immigrant Bengali labour men in Bombay) do not conform with our village’s culture, architecture and nature. İn addition, its structure and business logic are not compatible with Eseknıyı.
Furthermore, such constructions are in a form that would harm the pure image of our coast; They will cut off the villager’s communication with each other as the villagers tend to gather in this area. All of our weddings, funerals, village meetings, exchange of bairam greetings are taking place in this area. Additionally, this place is the only meeting point available for villagers during circumstances such as natural disasters,

Any disruption of the current state of the village, and the building of accommodation and trade facilities of such type, would directly harm the privacy of the square and the villagers.

We started our campaign in order to protect our village and harmony among our people.

We look forward for the support of all people from Hopa-Esenkıyı and those who love Esenkıyı.

Please support us by signing this petition.

Bugün HOPA-ESENKIYI(ABUISLAH-AZLAĞA)KÖYÜ imzanı bekliyor!

HOPA-ESENKIYI(ABUISLAH-AZLAĞA)KÖYÜ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Esenkıyı(Abuislah-Azlaga) köyü meydanina bungalow yapilmasin!Köyümüz cok özeldir, köyümüz kendi kulturu ve insaniyla gelismelidir,uygunsuz olan bu yapilasmayi ve isletmeyu istemiyoruz». HOPA-ESENKIYI(ABUISLAH-AZLAĞA)KÖYÜ ve imza atan diğer 7.707 kişiye katıl.