Erzurum’un Dini ve Tarihi Değerlerine Sahip Çıkılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Erzurum, kültür medeniyetlerinin başkentidir. Şehrimizin her noktasında bir tarih barınmakta ve son dönemlerde bu tarihe sahip de çıkılmaktadır.

ANCAK!

70.000 evliyanın diyarı olan mübarek Erzurum'da türbelere sahip çıkılmamakta ve gereken özen gösterilmemektedir. Dutçu köyünde bulunan Yunus Emre ve Tabduk Emre hazretlerinin mezarını İbrahim Hakkı hazretleri manevi keşif yolu ile bulmasına rağmen, Gerçek mezarlarının burası olduğunu bilmeyi bir kenara bırakın, Erzurum halkı şehrinde böyle bir türbe olduğundan dahi bihaberdir. Gittiğimiz birçok türbenin kapıları kilitli, birçoğunun başta Yunus emre ve Tabduk emre türbesi olmak üzere bakımsızlıktan içler acısı hali göz önüne serilmektedir.

Abdurrahman Gazi Hazretlerine yazın konulan otobüs seferleri kışın kaldırılarak zaten çok uzun bir rotası olduğundan zorlanılarak gidilen ziyaretlere hiç gidilememektedir. Yine Erzurum Halkı olarak Belediyemizden talebimiz, yaz kış Abdurrahman Gazi hazretlerine çıkan direk seferler düzenlenmesidir. Zira 6 ayı kış mevsiminde geçiren Erzurum, soğuk bahanesiyle değerlerinden uzak kalmamalıdır. Yetkililer de bunu kolaylaştırmalıdır.

Şehrimiz bu kadar büyük bir manevi kaynağa sahipken, daha kendi şehir halkına dahi tanıtılamamakta, Mana Sultanları hak ettikleri değeri görmemektedir.

DİN TURİZMİ

Konya başta olmak üzere, şehrindeki Sultanları hem kendisi tanıyan hem de dünyaya tanıtan belediyeler, bu manevi sahip çıkışın yanı sıra milli gelire katkı sağlayan çok önemli işler yapmaktalar. Erzurum bağrında onbinlerce sultanı taşırken bu çalışmalardan gafil kalmakta ve aslında yine değerlerine sahip çıkamamaktadır.

İşte bu yüzden; başta Yunus Emre ve Tabduk Emre hazretlerinin bakımsız kalmış ve bir başına bırakılmış türbesi, türbedeki İbrahim Hakkı hazretlerinin manevi sır barındıran temel şekline dokunulmadan onarılmalı, duyurulmalı ve halka açılmalıdır. Bunun yanısıra şehrimizdeki türbeler bakım ve onarımdan geçirilerek HALKA AÇILMALIDIR. Kapıları gün içinde makul ziyaret saatlerinde kilitlenmemelidir. Şehrin değerleri öncelikle kendi halkına sonra tüm Türkiye ve hatta Dünyaya duyurulmalı, tanıtılmalıdır. ERZURUM TÜRKİYENİN MANA KALBİ OLARAK DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMALIDIR.

Belediyemizin ve yetkili mercilerin gerekeni yapmak adına çalışma yürütmelerini arz ederiz.

Bugün Fatma imzanı bekliyor!

Fatma Hattatoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Erzurum’un Dini ve Tarihi Değerlerine Sahip Çıkılsın! @erzurumbld». Fatma ve imza atan diğer 336 kişiye katıl.