Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı

Erkan Petekkaya’ya Suç Duyurusuna Destek olun!

destekçi

Oyuncu Erkan Petekkaya, Sözcü Gazetesi’ne vermiş olduğu 17.03.2016 tarihli röportajında “Biz bu kadının yaptığı bütün pisliklere kadın olduğu için tamam mı diyelim? Gazetelerin üçüncü sayfaları yıllardır kocası evden çıktıktan sonra içeriye erkek alan kadınların cinayetleriyle dolu abla! Bunları mı söyleyelim? Söylemiyoruz çünkü bu çok hassas bir konu.” ifadelerini kullandı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, açıklamaların tüm kadınlara yönelik olduğunu belirterek, Petekkaya’nın TCK’nın 125, 130 ve 216. maddelerinde düzenlenen “hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarını işlediği gerekçesiyle Petekkaya’ya suç duyurusunda bulundu.

Erkek egemen toplum düzeni içerisinde kadınlar ikinci sınıf insan olarak görülmekte, aşağılanmakta, cinsel, fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kalmakta ve öldürülmektedirler. Tüm bu şiddete bahane olarak kadınların “eve erkek alması”nın gösterilmesi, erkek şiddetinin her zamanki gibi suçu mağdura yıkma çabasıdır.

Kadınların eşit bireyler olma yolunda gösterdikleri her çaba, kadına şiddeti meşru göstermeye çalışan ve şiddeti yükseltmeye neden olabilecek cinsiyetçi beyanlar tarafından bastırılmaktadır. Kadın cinayetlerinin sorumlusu olarak kadınların hayat tarzları gösterilemez!

Petekkaya gibi ünlü oyuncular, kitleleri etkileme gücü olan bireyler olarak kadınların onur ve haysiyetini aşağılamaya yönelik tavırlarıyla çok sayıda kişiyi olumsuz yönde etkilemekte, ayrımcı ve eril zihniyeti meşrulaştırmakta ve yaygınlaşmasına sebep olmaktadırlar. Bu yüzden Erkan Petekkaya’nin cinsiyetçi ve kadın cinayetlerini meşrulaştıran beyanları karşısında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun açtığı bu davayı destekliyor ve herkesi kamuoyu desteği oluşturmaya çağırıyoruz!

Eylemimize imza vererek bu davayı siz de destekleyin ve kadına şiddetin meşrulaştırılmasına dur deyin!

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı

erktolia bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 1.303 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün erktolia imzanı bekliyor!

erktolia bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Erkan Petekkaya’ya Suç Duyurusuna Destek olun!». erktolia ve imza atan diğer 1.302 kişiye katıl.