Erenköy Kız Lisesi için alınan yıkım kararı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Sayın Yetkililer,

Erenköy Kız Lisesi'nde, 2014 sonu göreve başlayan okul müdürü Saadet Berna Ocakçıoğlu, çevreden yaptığı araştırmalar neticesinde, 1999 yılında ki depremde okul binamızın zarar gördüğü, deprem riski taşıdığı gerekçesi ile gerekli merciilere başvurusunu yapmıştır.

İstanbul Valiliği bünyesinde 2006 yılında kurulan İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında  yapılan çalışmalarda, lisemizin binaları deprem güvenliği bakımından analiz edilerek yeniden yapımına karar verilmiştir.

AKP ile yakınlığını bildiğimiz okul müdürünün, alelacele almış olduğu bu kararın resmi anlamda tam olarak içeriğini görmek istiyoruz. Yetkili merciilerin rapor ve belgelerinin kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz.

Elbette ki, çocuklarımızın can güvenliği çok önemlidir. Ancak, gerçekten yıkılması gerekiyor mu? restorasyon ile güçlendirilebilinir mi? bilmek istiyoruz.

Okul müdürünün geçmiş yıllarda, ATATÜRK fotoğraflarını kaldırması, duvarlarda ki balerin figürlü yağlı boya resimlerini sildirmesi, Kutlu Doğum haftasında T.C'siz davetiye bastırması, Mezunlar günümüzü iptal etmesi, seçim döneminde AKP Milletvekili adayını ve seçim otobüsünü okul bahçesine alarak okula siyaseti karıştırması, göreve geldiği tarihten bu yana okulumuz yıkılacak 27 dönümlük asırlık ağaçların bulunduğu arazi yerine AVM yapılacak iddialarının sürekliliği acabalarımıza bir sebeptir.

Şimdi bizler, yıkım kararı alındı açıklaması yapılmasına rağmen, Kadıköy Belediyesi'nde hala "restorasyon olarak" geçen bu projenin yetkili merciilerden gereken inceleme tekrar yapılarak "karar doğrudur, %100 yıkılması gerekir" cümlesini duymak ve açıkçası içimizi rahatlatmak istiyoruz.

İlgi ve bilgilerinize..

Saygılarımızla,

Sibel AKSOY

(EKL mezunları adına-1990 mezunu)