Başarı

Yapılacak olan seçimlerde, 3 adayın da TV de oturum yapmalarını istiyoruz

Bu kampanya 202 destekçi ile değişim yarattı!

Geçmiş yıllarda televizyonlarda açık oturumlar yapıldığı zamanlar, ne sokaklarda bir insan görebilirdiniz... Ne de yollarda yoğun trafik... Herkes televizyonlarının karşısına geçip açık oturum yapılacağı zamanı beklemekteydi. O dönemlerin bütün siyasi partileri temsil eden liderleri (hem de Meclis’e giren de - giremeyen de) bir masa etrafında toplanarak karşılıklı sohbet bile ederlerdi.

Hatta o yıllarda öylesine açıklamalarla ve öylesine cevaplarla milletin gündemine oturmuş sözler vardı ki... Bunların en başında Necdet Calp gelir. Halkçı Parti'nin lideri olarak her zaman hatırlanır. 1983'de Turgut Özal'la, televizyonda yapılan bir açık oturum tartışmasında Boğaziçi Köprüsü için “Sattırmam efendim, sattırmam” diyerek karşı çıkmıştı. Bu çıkışı halkın aklına kazınmıştı.

– “Peki ondan sonra açık oturumlar olmamış mıydı?”

Tabii ki olmuştu. Her seçim yaklaştığında... Veya her siyasi parti düşüncelerinin halka yansımasında açık oturumlar televizyonların en büyük renkli köşesiydi. Renkli simalar da halkın beğeniyle izlediği siyasi parti liderleri oluyordu.

Ama bugün bakıyorsunuz, bunların hiç biri yapılmıyor. Adeta halkın karşısına çıkmayı değil... Halkın, siyasi parti liderlerinin düşüncelerini öğrenmemeleri gibi bir hissiyat verilmeye başlanıyor. Oysa halk daha çok parti liderlerinin düşüncelerini, karşılıklı tartıştıklarında daha iyi görecek ve partisini daha yakından tanımış olacak.

Bugün J imzanı bekliyor!

J M bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Erdoğan, İhsanoğlu, Demirtaş açık oturum yapsın: Yapılacak olan seçimlerde, 3 adayın da TV de oturum yapmalarını istiyoruz». J ve imza atan diğer 201 kişiye katıl.