Başarı

Erciyes Üniversitesi Fakülte Kurulu Kararı Geri Çekilsin

Bu kampanya 184 destekçi ile değişim yarattı!

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığının 18/01/2017 tarihli 2017/04 toplantı sayılı 04 numaralı kararına göre artık normal dönemde 195 AKTS veya yaz okulu için 220 AKTS ders alıp başaramamış olan öğrencilerin 4.yıl 2. dönem dersi olan Bitirme Ödevi/Projesi dersini alamamalarına karar verilmiştir.

Bu karar ile son sınıfa gelmiş ve normal dönemde mezun olabilecek durumda iken 194 ve altı AKTS sahibi olan veya yaz okulunda mezun olabilecek durumda iken 219 ve altı AKTS sahibi olan öğrencilerin okullarının 1 yıl süreyle uzayacak olması kesinleşmiştir. Bir çoğumuz stajlarımızı iş bulmayı kolaylaştırması açısından son sınıfa bıraktığımız için sadece dersler ile bu AKTS miktarlarını tamamlamız oldukça güç olmuştur.

Toplam mezuniyet AKTS miktarı göz önüne alındığında duruma bağlı olarak yaz okulunda bitirme ödevi/projesi ile beraber 3 ders geçip mezun olabilecek durumda iken veya 2 dersi başarıyla geçip tek ders sınavı mezun olabilecek bir öğrencinin okulunun tam 1 yıl süreyle uzayacak olması kesinleşmiştir.

Yine benzer bir şekilde normalde 194 AKTS dersi başarıyla geçmiş bir öğrenci eski sistemde yaklaşık 34 AKTSlik ( duruma bağlı olarak 25-30 saatlik ders) dersi bir dönem içerisinde alıp mezun olabilecek iken bu karar ile birlikte okulunun 1 yıl süreyle uzayacak olması kesinleşmiştir.

Kısacası daha önce alınıp başarısız olunmadığı için tek ders sınavına girmek mümkün olmayacağı için bu karar bir çok öğrencinin okulunun 1 yıl süreyle uzamasına, hayata 1 yıl geç başlamasına , 1 yıl daha iş hayatına atılamamasına , 1 yıl daha ailesine ve ülke ekonomisine yük durumda kalarak iş gücüne katılamamasına sebep olacaktır.

Daha önce hiç duyurulmadan ders kayıt dönemine sadece bir kaç gün kala bizleri şok eden, bütün mezuniyet planlarımızı alt üst eden ve yüzlerce öğrenciyi mağdur eden bu kararın geri çekilmesini veya uygulamasının ertelenmesini talep ediyoruz.

Gereğini arz ederiz.

Bugün Şafak imzanı bekliyor!

Şafak Akbaş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı: Erciyes Üniversitesi Fakülte Kurulu Kararı Geri Çekilsin». Şafak ve imza atan diğer 183 kişiye katıl.