Rebaixem els sous polítics a Rubí i destinem-los a un pla de xoc social i ambiental!

Rebaixem els sous polítics a Rubí i destinem-los a un pla de xoc social i ambiental!

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 500!
Con 500 firmas, es más probable que esta petición aparezca entre las peticiones recomendadas
AUP Rubí Alternativa d'Unitat Popular Rubí ha iniciado esta petición dirigida a Equip de govern de Rubí: PSC i En Comú Podem

En el context de la crisi social i econòmica que ha generat i generarà la pandemia del COVID-19 (gent a l’atur, amb un ERTE, o que no podrà reobrir el negoci en molt de temps o potser mai més), totes les administracions estan prenent mesures per a pal·liar aquesta situació.

Entre les diferents administracions, l’Ajuntament com a institució més propera a la ciutadania està suportant molta responsabilitat per a gestionar les ajudes i implementar mesures que ajudin a sostenir la vida de la població, el què requereix una gran inversió en recursos econòmics i humans.

El passat, 7 de maig, l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP Rubí) vam promoure i consensuar (amb ERC, Cs i VR) una moció que demanava un acord de ple per tal de rebaixar les retribucions dels càrrecs electes i dels càrrecs de confiança a l’Ajuntament de Rubí, així com la reducció de partides destinades a protocol i representació institucional.

Fem números: 1.700.000€, aquest és el cost total actual dels càrrecs electes i de confiança en un any a Rubí. Amb la proposta de mínims de la moció, que simplement consisteix a tornar als ja alts salaris del 2015, mantenint fins i tot els càrrecs de confiança (que, recordem, s’assignen a dit), l’estalvi seria de 321.000€ anuals.

Seguim fent números: l’AUP Rubí tenim, des de l’any 2015, una proposta concreta de retribucions en el nostre Pla de Treball (cap més força ho concreta en el moment de les eleccions), i que podeu consultar a la nostra web (http://www.auprubi.cat/qui-som-2/economia-interna-i-retribucions/ Si el ple assumís aquesta proposta, en la que, per exemple, l’Alcaldessa cobraria un sou prou digne de 3.928€ bruts mensuals, un regidor de govern 2.857€, els portaveus dels grups municipals entre 1.071€ i 1.429€ (ara en cobren entre 2.500€ i 2.714€), i si s’eliminessin els càrrecs de confiança, l’estalvi seria de 836.000€ anuals.

Només per situar, algunes dades del pressupost municipal del 2020: el programa de comerç està pressupostat amb 382.000€, el del servei a la dona amb 229.000€, foment a l’empresa amb 779.000€, o els ajuts a persones en risc d’exclusió social amb 982.000€.

Així doncs, amb els diners estalviats es poden reforçar moltes polítiques locals, sense afectar en absolut la “dignitat” de la feina dels regidors i regidores, i permetent-les tenir una qualitat de vida més que digna! Només cal recordar que el sou brut mitjà a Rubí és de 1.929€ bruts mensuals, i que per ser regidor no cal demostrar ni experiència ni qualificacions, només cal obtenir prou vots en unes eleccions. Això, per a la majoria de la ciutadania, no és així. 

Intervenció durant el ple del 7 de maig

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 500!
Con 500 firmas, es más probable que esta petición aparezca entre las peticiones recomendadas