0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Spinal muskuler atrofi ( SMA ), bir grup kalıtsal nöromüsküler ( sinir kası tutan ) hastalığa verilen isimdir. Omurilikte yer alan ve kasların hareketinden sorumlu olan bazı hücrelerin hastalanması ve görevlerini yapamamaları sonucu bu hastalık ortaya çıkar. Bu hücreler beyinden gelen hareket emrini kaslara iletmekten sorumludur. Kaslar hareket emrini alamadıklarından çalışamazlar ve zayıflarlar. Tüm kol ve bacak kasları, gövde ve bazı solunum kasları bu hastalıktan etkilenirler.

Türkiyede bu hastalığa yakalanan yaklaşık 1000 çocuk bulunmaktadır. Yurt dışında bir ilaç firmasının bu hastalığı iyileştirebilecek ilaç tedavisi vardır. Fakat ülkemize getirilebilmesi için başvuru yapılması gerekiyor. Sağlık Bakanlığına sesimizi duyurabilmek için 1 imza atmanızı rica ediyorum. Lütfen duyarlı olalım.

Bugün Busra imzanı bekliyor!

Busra Dadak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «eposta@saglik.gov.tr : SMA hastalığı için bulunan ilaç tedavisi Türkiyeye de getirilsin,bebekler kurtarılsın.». Busra ve imza atan diğer 777 kişiye katıl.