0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

(Lösemi) Kan Kanseriyle savaşan ister minik isterse büyük bireyler olsun ilik nakli için yapılan testler ilk olarak aile bireylerinden alınan kan ile yapılmaktadır. Yapılan ilk testlerden ücret alınmamakla beraber bu testler sadece 25 ile 30 aile ferdi olacak şekilde sınırlandırılmıştır. Bu sınıra ulaşılmış ve Donörlerden hiç birinin dokusu uymadığı taktirde diğer aile fertlerinin test ücretleri hasta tarafından karşılanmaktadır.Yapılan testlerin ücretleri fahiş olmakla birlikte, Bölge ve hastaneye göre farklılık göstermektedir. Takribi meblağ 1000 ile 1500 ₺ arasındadır. Maddi durumu olmayan ailelerin bu test ücretlerini karşılaması mümkün değildir. Test için 30 kişi yerine 100 kişiye artırılması aileler ve hastalar için daha fazla umut ve şans doğuracaktır. Yetkililerden aile içi ilk testlerin minimum 100 kişi çıkarılmasını talep ediyoruz.Ayrıca hasta yakınları başka şehirlerde bu testi yaptırmak istediği zaman bu testi yapan hastaneler tarafından hasta yakınlarından test ücreti talep edilmektedir (Devlet tarafında hastaya verilmiş olan kota dolmadığı halde).

Bugün Volkan imzanı bekliyor!

Volkan Ayyildiz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «eposta@saglik.gov.tr: (Lösemi) testleri aile yakınları için 30 kişi sınırlaması 100 kişiye çıkarılsın.». Volkan ve imza atan diğer 382 kişiye katıl.