Kampanya Kapatıldı

Şekere Dayatılmış Bir Topluma SON! #Şekersizm

Bu kampanya 55 destekçiye ulaştı

Çok Şekerliyiz Çok!

Sosyal medyada, haberlerde, köşe yazılarında, kısacası ulaşabildiğimiz tüm mecralarda ‘sağlıklı yaşam’ başlıklarını okuyor, bilgileniyoruz. Fakat ‘sağlıklı yaşam’ ve ‘sağlıklı gelecek’ için harekete geçmiyoruz! Şeker eklenmiş gıda ve içeceklerin tüketimi ile başta kanser olmak üzere obezite, diyabet, kalp-damar hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyoruz!

Farkında mısınız?

Dünya nüfusunun yüzde 35’inden fazlası obez kategorisinde değerlendiriliyor ve 2030 yılında iki kişiden birinin obez olacağı öngörülüyor. Ülkemizde de diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi ‘obezite’ sıklığı gün geçtikçe artıyor.

Alıştırılıyoruz!

Markette, alışveriş merkezinde, iş yerinde, okulda, evde, kısacası bulunduğumuz her yerde şeker ve şekere dayalı ürünleri tüketmek zorunda bırakılmamız obezite ve diğer ciddi sağlık problemlerinin en temel nedeni.

“İçecek olarak ne alırdınız; kola, gazoz, soğuk çay?..” Bu cümle size tanıdık geldi mi? Pek fazla seçeneğimiz de yok açıkçası!

Sağlıklı bir yaşam ve gelecek için: Şekersizm!

Gelin hep birlikte geleceğimizi hiçe sayan ürün ve markalara karşı ‘ŞEKERSİZM’ akımını başlatalım!

Gelin hep birlikte alışveriş merkezlerinde, marketlerde ve kafelerde daha sağlıklı yiyecek ve içeceklerin yer alması için ‘ŞEKERSİZM’ hareketini başlatalım!

Kendimiz, sevdiklerimiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için ‘sağlıklı’ bir hayata merhaba diyelim!

Çünkü sağlıklı olmak; mutlu ve başarılı bir geleceğin anahtarıdır!

Hepimiz için!

Bugün Şekersizm imzanı bekliyor!

Şekersizm Hareketi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «eposta@saglik.gov.tr: Şekere Dayatılmış Bir Topluma SON! #Şekersizm». Şekersizm ve imza atan diğer 54 kişiye katıl.