Engellilere Uygulanan Şiddet Son Bulsun!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.

SOKAKTA, EVDE VEYA DERSTE ENGELLİLERE UYGULANAN ŞİDDET BİTMEK BİLMİYOR!

Bunu bir örneğini 27 Aralık 2017 tarihinde Burdur'un Bucak ilçesinde 10 yaşındaki engelli öğrenciye şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmenin sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ortaya çıkması, şefkate ve merhamete muhtaç olan biz; engellilerin ne kadar adalete ihtiyacı olduğunu bir kez daha görmüş olduk.

Keza bu haberlerden sonra T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sessiz kalması; engellilerin sahipsiz olduğunun bir göstergesidir.

Başlatacağımız bu imza kampanyasında, engellilerin şiddete maruz kalmaması için başta TBMM'inde bu sorunla ilgili yönetmelik, mevzuat ve kanun hazırlanıp, yürürlüğe girmesi bazında zemin oluşturmak ve toplumun engellilere uygulanan şiddete karşı duyarsız kalmaması konusunda büyük bir adım atmak olacaktır. Şimdiden teşekkür ediyoruz.

Türkiye'de bulunan 9 Milyon Engelli adına, Türkiye Engelliler Platformu

Bugün Türkiye Engelliler imzanı bekliyor!

Türkiye Engelliler Platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Engellilere Uygulanan Şiddet Son Bulsun!». Türkiye Engelliler ve imza atan diğer 38.049 kişiye katıl.