0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Halk Eğitim kursların da:  Sakatlara Engellilere  karşı ayrımcılığa son verilsin. Sakatlar Engelliler  için Halk Eğitim kursları erişilebilir hale getirilsin. bildiğiniz gibi: Milli Eğitim Bakanlığına  bağlı meslek edinme- hobi geliştirme kursları verilmektedir. Bu kurslar: Sağlam ,sakat her yurtdaşın başvurusuna ve katılımına açık oldukları hal de: yalnızca sağlam ve sakat olmayanlar için kurslarmış gibi faaliyet göstermektedir. Sakat  bireylerin katılımları: erişilebilir olmaktan uzak binalar nedeniyle engellenmekte- bu kurslara herkes kadar katılabilir durumda olmalarına rağmen sakatlar yok sayılmaktadır. Okullar  başta olmak üzere: kamu binaların da ki sakatlar engelliler için zaten yeterince uygun olmayan kurumlar: sakat bireylerin yaşamlarını iyice zorlaştırmaktadır. Bu yüzden: halkeğitim kurslarının verildiği binalar- okullar söz konusu kurumlar: Sakat engelli erişimine uygun hale getirilmek- sakat ve engellilerin katılımına açık olmak zorundadırlar. Bu meseleyi bireysel insiatif- merhamet- iylik olgularıyla çözmek mümkün değildir. Bu mesele: Sakat  Engelli  yaşamsal haklar düzleminde çözümlenebilir. İşte bu nedenlerle: Sakatlar  için erişilebilir olmaktan çok uzak binaların erişilebilir hale getirilmesi- sağlamlar için olduğu kadar sakatlar için de ulaşılabilir olması- sakatların katılımını kısıtlayan açık ayrımcılık durumuna son verilmesi gerekmektedir. Bu okonu da duyarlı davranıp imza kampanyamızı geliştirmek- heryere sosyal medya vasıtasıyla ve diğer iletişim kanalları aracılığıyla yaymak bizim açımızdan olmazsa olmazdır. Sizlerinde  de desteklerinizi bekliyor- katılımda bulunmakla kalmayıp katılımı teşvik etmenizi arzuluyoruz. Her türden ayrımcılığa- her çeşit engellenmişliğe karşı duyarlılık: İnsani ve toplumsal sorumluluktur.

Bugün Ezgi imzanı bekliyor!

Ezgi Urgan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Engelliler İçin Halk Eğitim Kursları Erişilebilir Hale Getirilsin Ayrımcılığa Son Verilsin». Ezgi ve imza atan diğer 505 kişiye katıl.