Engelliler 3. Atamada 10 Bin Kadro İstiyor!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Bilindiği üzere engelli vatandaşlarımız kamu kurum ve kuruluşlarına istihdamı her iki senede bir yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda almış oldukları puanları ve bu puanları ile yapılan atamalara bağlıdır. Engelliler almış oldukları puanları çerçevesinde açılan kadrolara tercihlerde bulunup atamalarının gerçekleşmesi ile kamu kurum ve kuruluşlarında göreve başlayabilirler. En son olarak 2016 yılı Nisan ayında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ait atamalar geçtiğimiz Temmuz ayında yapılmış ve bu atamalarda 2545 engelli kamu kurum ve kuruluşlarına istihdam edilmişti. Adaylar verilen kadro sayılarının düşük olmasından şikayetçi iken bu tepkilerini dile getirmek için de çeşitli zamanlarda basın açıklamaları ile seslerini duyurmaya çalışmışlardı. Engelli memur adaylarının merak ettiği bir diğer husus ise kamu kurum ve kuruluşlarında ne kadar engelli açığı var sorusu. Bu soruların resmi yanıtı ise Devlet Personel Başkanlığının resmi verilerine göre şekillendi. Başkanlık tarafından yapılan resmi açıklamaya göre "2017/Eylül ayı itibari ile kamu kurum ve kuruluşlarında 13.441 açık engelli kontenjanı bulunmaktadır."

13.441 açık Engelli kontenjanı 3. atamada 10 bin civarı sayılarında verilirse Engelliler olarak iş,ekmek sahibi olacağız demektir.

HAYDİ SENDE DESTEK VER.

Bugün Türkiye Engelliler imzanı bekliyor!

Türkiye Engelliler Platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Engelliler 3. Atamada 10 Bin Kadro İstiyor!». Türkiye Engelliler ve imza atan diğer 574 kişiye katıl.