Engelli taksi uygulamasını Türkiye genelinde yaygınlaştıralım

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.
1.500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın yerel basında yer bulma ihtimali artar.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve tarafına Yunus Emre Demirci bu kampanyayı başlattı

İçişleri Bakanlığı'na, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'na:

Özellikle kalabalık şehirlerdeki ulaşım engelliler için kabus haline gelebiliyor. Engelli vatandaşlarımız şehir içerisindeki ulaşım imkanlarını kullanırken bir taraftan zorluklar yaşıyorlar, öte yandan mesafe uzadıkça zamanlarının büyük bir kısmını yollarda geçirmek zorunda kalıyorlar. Engelliler için, konforlu bir ulaşımla birlikte yolda geçirdikleri süreyi kısaltacak daha hızlı bir ulaşım imkanının sağlanması gerekmektedir.

Bazı yerel yönetimlerin (Kadıköy, Ataşehir, Keçiören ve Yenimahalle belediyelerinde), uygulamakta olduğu engelli taksi uygulamasını Türkiye genelinde yaygınlaştırarak,  ekonomik yönden yetersiz olan engelli vatandaşlarımız için ücretsiz, ekonomik yönden yeterli olan engelli vatandaşlarımız için ise cüzi miktarda bir ücret karşılığında uygulanıp elde edilen gelir ile engelliler için farklı yatırımlar yapılmasını aşağıda imzası bulunan vatandaşlar olarak talep ediyoruz.

Gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.