Biz Engellilerden, Protez, Ortez vb. için Ek Ücret Alınmamalı.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.
50.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanya Change.org’da en fazla imzalanan kampanyalardan birisi olur.

Türkiye Cumhur Başkanlığı (Cumhurbaşkanlığı) ve tarafına Ahmet onur Çelikbaş bu kampanyayı başlattı

Merhaba, ben Ahmet Onur Çelikbaş. 13 yıldır tekerlekli sandalye basketbol ve Ampute futbol branşlarında Engelli sporcu olarak rehabilitasyon amaçlı hayattan kopmamak için spor yapmaktayım.

Biz engelliler, hayatımızı kolaylaştıracak yürüme tutma (protez,ortez) gibi cihazları kullanmak durumundayız.

Bu cihazların belli miktarını Sgk karşılıyor olsa da, lakin medikallerden alınma esnasında yüksek miktarlarda (5 bin tl den başlayan 20-30-50bin tl gibi) ek ücret talep ediliyor. Daha rahat edeceğimiz daha iyi protezleri yaptırmak istediğimizde bunların karşılanmaması ve çoğu kişinin, ben de dahil bu ücretleri ödeme imkanımız olmadığından ve bu cihazların lüks gözükmesi çok üzücü.

Biz engelli bireylerin toplum içine katılıp kimseden bir eksik hissetmeden yaşayıp hayatlarımızı sürdürebilmemiz için istenilen ekstra ücretlerin kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Hayatın içinde pek çok zorlukla karşılaşan biz engellilerin daha rahat edeceğimiz protez vb cihazların lüks görülmemesi gerek.

Bu konuda gerekli desteği sizler sayesinde sesimizi duyuracağımıza inanıyorum.
Unutmayın her sağlıklı insan yarının engelli adayıdır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.