Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 579 destekçiye ulaştı

Adım Tayfur ABBASOĞULLARI.

Doğuştan %60 engelliyim ve değineceğim durum sadece benim yaşadığım bir sorun olarak kalmayacak.. Benden sonra okumak isteyen engellilerin de başına geleceğinden eminim..!

Hadi biraz empati kuralım. ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİN'e girmek için uğraşıyorsunuz. Uzun uğraşlarınız sonucunda okulda engelli kontenjanı açılıyor. Ve bu sizin 2 yıl kaybınıza neden oluyor. 2 yıl kaybınızdan sonra Fakülte yetkilileri size engelli kontenjanı açtıklarını söylediler. Sevindiniz, mutlu oldunuz ve emeklerinizin karşılığını alacağınızı düşündünüz. 13 Temmuz 2017 tarihinde yetenek sınavına katıldığınızda ise bir rezillikle karşılaştınız. Engeli sizden çok daha az olan koşabilen, atlayıp hoplayabilen insanlar ile aynı parkurda teker üstünde yarıştınız. Süreyi en kısa zamanda tamamlayan ise başarılı sayılıp okumaya hak kazanacak. Uzatmaya gerek duymuyorum. Birilerinin hataları yüzünden sizin 1 yıl daha kaybınız oluyor ve size ' Gel çayımızı iç ' diyorlar. Başarılı olamadınız ve tek hatanız ENGELİNİZİN DAHA AĞIR OLMASIYDI..!

5378 sayılı Özürlüler Kanunu´nun 15. Maddesinde “Hiçbir gerekçeyle özürlülerin eğitim alması engellenemez. Özürlü çocuklara, gençlere ve yetişkinlere, özel durumları ve farklılıkları dikkate alınarak, bütünleştirilmiş ortamlarda ve özürlü olmayanlarla eşit eğitim imkânı sağlanır.” ibaresi yer almaktadır.

Bugün Tayfur imzanı bekliyor!

Tayfur ABBASOĞULLARI bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Engelli olarak engellilerin okul hayatında çektiği sıkıntılara çözüm bulunmasını istiyorum». Tayfur ve imza atan diğer 578 kişiye katıl.